Buha verzei, denumita stiintific Mamestra brassicae (Linnaeus, 1758), este o insecta daunatoare bine cunoscuta pentru culturile de legume crucifere....
Legumicultură
Legumele radacinoase (morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina) sunt extrem de importante in alimentatie deoarece pot fi consumate atat in stare...
Preferata in orice anotimp, consumata in otet, proaspata sau coapta, sfecla rosie este considerata una dintre cele mai nutritive...
Plosnita rosie a cruciferelor (Eurydema ornatum Linnaeus, 1758) este raspandita in Europa, cu exceptia zonelor nordice. La noi este...
Desi in literatura de specialitate dipterologica nu s-a concentrat atentia asupra „mustelor catifelate”, Familia Bibionidae reprezinta un real interes,...
Cartoful este unul dintre alimentele de baza in prepararea diferitelor feluri de mancare, dar si o sursa importanta pentru...
Obtinerea unor productii rentabile si constante de castraveti este cu siguranta cea mai mare dorinta a cultivatorilor din tara...
Mana spanacului, cauzata de Peronospora effusa (Pe), cunoscuta anterior ca Peronospora farinosa f. sp. spinaciae (Pfs), este una dintre...
Activitatea in legumicultura se declanseaza inca din luna ianuarie, cand se pregatesc rasadnitele si se fac paturile calde pentru...
Pregatirea terenurilor de cultura pentru primavara care urmeaza incepe, in legumicultura, inca din toamna anului precedent. In acest scop,...
Mana este cea mai frecventa si pagubitoare boala a culturilor de ceapa, in anii si zonele cu precipitatii mai...
Psylliodes chrysocephala/ Phyllotreta atra Purecii cruciferelor au fost identificati pentru pentru prima data in America de Nord in 1921,...
In urma semnalarii unor probleme la culturile de tomate si castraveti de catre legumicultori, la nivel national in judete...
Paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae), C. L. Koch, 1836 (Fig. 1) Este un daunator iubitor de vreme calda si...
Eurydema ornata, denumita popular si plosnita rosie a cruciferelor, este o insecta ce apartine familiei Pentatomidae, raspandita in cea...