Solutii pentru combaterea buruienilor din culturile de grau

In scurt timp, se apropie momentul aplicarii erbicidelor in culturile de grau. Multi fermieri se intreaba care ar putea fi cele mai bune solutii pentru controlul buruienilor la grau, in acest an? Ce probleme ar mai putea apare si in aceasta primavara?

          Inainte de a-si alege produsele pentru efectuarea erbicidarii, le recomandam tuturor fermierilor sa aiba in vedere istoricul parcelelor unde sunt amplasate culturile de grau cu toate informatiile referitoare la culturile precedente, produsele aplicate, problemele observate si apoi sa isi achizitioneze erbicidele pentru aceasta primavara.
          Astfel, daca precedenta cultura a fost floarea-soarelui tehnologie Express sau Clearfield (Pulsar), fermierii trebuie sa aiba in vedere ca prin aceste tehnologii nu se combat buruienile din familia Polygonaceae (vorbura, hrisca), dar nici turita (Galium aparine) si murul (Rubus spp). Aceste buruieni pot provoca probleme serioase in timpul recoltarii prin infasurarea in jurul rabatorului. Pentru a se asigura o combatere completa a buruienilor, va recomandam aplicarea erbicidului Rival Superstar 75GD (20g/ha), in amestec cu Tomigan 250 EC (0,4 l/ha) sau Cerlit (0,4 l/ha). Acest amestec se va aplica ceva mai tarziu (pana la inceputul fazei de inspicare), deoarece aceste buruieni sunt termofile si trebuie sa fie rasarite in momentul aplicarii tratamentului.
          Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, ALCEDO va pune la dispozitie, la un pret foarte bun pachetul RIVAL Plus, care contine produsele Rival Superstar 75GD si Tomigan 250 EC (0,4 l/ha) sau Cerlit (0,4 l/ha).


Echipa ALCEDO

 

Informaţii în completare

 
Despre Noi   |    Echipa   |    Contact   |    Publicitate   |    Termeni si Conditii   |    A.N.P.C
 
Designed by HQC
sănătatea plantelor © 2017