Insectele invazive sunt acele specii care ajung să se adapteze la habitate noi, care pot acapara flora și fauna indigenă, provocând daune mediului și omului. Detectarea timpurie este esenţială. Combaterea speciilor invazive înainte ca acestea să se aclimatizeze este mult mai ușoară și mai eficientă din punct de vedere economic. Acest studiu intenționează să stabilească ce metodă de semnalare a insectelor invazive va avea cea mai mare eficiență și utilitate pentru cetățeni.

Din acest motiv, la Laboratorul de Diagnoză pentru Protecția Plantelor, din cadrul Centrului de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare, USAMV București, am inițiat un studiu privind semnalarea insectelor invazive din România. Rezultatele acestui studiu vor fi folosite pentru a dezvolta o modalitate de a veni în întâmpinarea cetățenilor care doresc să semnaleze și să dobândească mai multe cunoștințe legate de insectele invazive.

Chestionarul este disponibil, dand clik pe link-ul: STUDIU PRIVIND SEMNALAREA INSECTELOR INVAZIVE IN ROMANIA

Pentru a afla mai multe informatii, puteti citi articolul pe larg, in numarul 228 din luna mai al revistei Sanatatea plantelor.

Dr. Ing. Roxana Ciceoi

USAMV Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *