In urma atacului de fuzarioza la cereale, boabele de grau vor contine micotoxine (Deoxynivalenol – DON), care sunt periculoase pentru sanatatea omului si a animalelor si afecteaza proprietatile de panificatie.
Unde pot fi intalnite micotoxinele? In toate produsele de panificatie, in maltul pentru bere si in furajele care contin cereale – toate putand afecta sanatatea oamenilor si a animalelor.
O alternativa biologica pentru controlul chimic al fuzariozelor este biofungicidul POLYVERSUM (Pythium oligandrum M1, 1×106 oospori/g produs) – un fungicid autorizat pentru utilizarea in agricultura organica, omologat pentru grau, orz si rapita. Nu polueaza chimic si induce rezistenta plantelor impotriva bolilor provocate de fungi.
Primul tratament la grau si orz se aplica de la 2 frunze, pana la 3 frati, pentru a suprima sporii de Fusarium spp., si a induce plantelor rezistenta pentru alte boli. Urmatoarele 2 tratamente se vor aplica in primavara.
Pentru mai multe detalii despre modul de utilizare, doza omologata si conditiile care trebuie respectate pentru pregatirea solutiei click aici.
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO