Buruienile sunt plante fara valoare economica atunci cand sunt intalnite in culturi si reduc productia. Buruienile consuma apa si nutrientii din sol in detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spatiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determina scaderea temperaturii la suprafata solului. Intr-un lan in care sunt buruieni, plantele cresc mai firave, au rezistenta mai mica la cadere, fructifica mai slab si devin sensibile la atacurile de boli si daunatori.
Combaterea buruienilor este principala lucrare de ingrijire din cultura cerealelor paioase. Din cercetarile Corteva, pierderile de productie in cazul culturii de grau din cauza concurentei buruienilor sunt aproximativ de 10 – 20%, dar pot ajunge in situatii extreme pana la 60 – 70%.
In Romania, practica agricola cea mai utilizata este combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene prin aplicarea erbicidelor primavara, practica agricola care rezolva si combaterea buruienilor care nu pot fi controlate prin erbicidarea de toamna, cum ar fi palamida (Cirsium arvense), volbura (Convolvulus arvensis).
Lider detasat pe segmentul de erbicide la cereale paioase, compania Corteva Agriscience detine un portofoliu complet de erbicide pentru cultura de cereale paioase, oferind solutii atat pentru segmentul de aplicare in toamna, prin erbicidul Bizon™, cat si segmentul de aplicare in primavara prin erbicidele: Pixxaro™ Super, Pallas™, Floramix™, Mustang™ si Cerlit™ Super.
Pachetul Pixxaro™ Super contine 1L Pixxaro™ (fluroxipir 280 g/L si halauxifen-metil 12 g/L, cunoscuta sub denumirea de brand Arylex™ Active, prima molecula care apartine noii clase Arylpicolinate) si 120 g Frontal 50 SX (500 g/kg tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafata de 3,2-4 hectare, in functie de gradul de infestare, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de cereale atat de toamna cat si de primavara: grau, grau durum, orz, orzoaica, triticale si secara. Atentie – nu se utilizeaza la cultura de ovaz!
Buruienile dicotiledonate anuale si perene combatute de erbicidele din pachetul Pixxaro™ Super sunt unele dintre cele mai pagubitoare pentru cultura de cereale paioase, precum: ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), traista ciobanului (Capsella bursa pastoris) albastrita (Centaurea cyanus), loboda (Chenopodium album), fumarita (Fumaria officinalis), lungurica (Galeopsis tetrahit), sugel (Lamium spp.) hrisca urcatoare (Polygonum convolvulus), troscot (Polygonum aviculare), rocoina (Stelaria media), mac (Papaver rhoeas), turita (Galium aparine), palamida (Cirsium arvense), volbura (Convolvulus arvensis).
Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigura solutie pentru combaterea macului (Papaver rhoeas) din cultura de cereale paioase, inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice.
Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai de incredere solutie in combaterea buruienilor perene: volbura (Convolvulus arvensis) si palamida (Cirsium arvense).
Pachetul Pixxaro™ Super, comparativ cu solutiile existente pe piata, are eficacitatea cea mai ridicata in combaterea turitei (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare in care se afla aceasta buruiana.
Pachetul Pixxaro™ Super are o flexibilitate foarte mare in aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) pana la faza de burduf a culturilor de cereale paioase (BBCH 45).
Pe langa avantajele mentionate, pachetul Pixxaro™ Super, aplicat in conformitate cu recomandarile din eticheta si materialele de promovare, are o selectivitate foarte buna pentru culturile de cereale paioase si nu afecteaza culturile ce urmeaza in asolament, chiar si in conditii de seceta extrema si in situatiile in care s-au efectuat lucrari minime ale solului.
Alegeti cu incredere pachetul Pixxaro™ Super oferindu-va inovatia cu cel mai larg spectru de combatere a buruienilor dicotiledonate anuale si perene din cultura de cereale paioase, cu actiune foarte rapida, foarte selectiv pentru cultura de cereale si fara restrictii pentru rotatia culturilor.
Video Pixxaro Super
Alexandra Maria Petcuci
Category Marketing Manager Erbicide – Romania & Moldova