Seminar de informare si promovare a proiectului european de cooperare interregionala „Interreg Europe”!

Publicat de

Agentia Pentru Dezvoltare Reginala Bucuresti-Ilfov a organizat un seminar de informare si promovare a proiectului european de cooperare interregionala „Interreg Europe”, cu titlul IMPROVING POLICIES TO PROTECT BIODIVESRITY FROM INVASIVE ALIEN SPECIES – INVALIS.
Evenimentul s-a desfasurat sub egida „European Regional Development Fund”, si a avut loc la finele lunii trecute, in Bucuresti, la hotelul Athénée Palace Hilton. Agenda a fost deschisa cu prezentarea referitoare la proiectul european INVALIS, obiective si activitati, precum si partenerii consortiului pentru realizarea proiectului, realizata de dl. Daniel Popescu, manager proiect ADR-BI.
Prezentarea cu titlul Metode de control si eradicarea speciilor straine invazive cu exemple de bune practicia fost sustinuta de dl. Alex Lixandru.
Din partea Institutului de Cercetare Dezvoltare Pentru Protectia Plantelor Bucuresti (ICDPP) au fost prezenti si au sustinut prezentari pe tema speciilor invazive, prof. univ. dr. Ioan ROSCA – „Specii invazive mit sau realitate? Preocupare in EU?” siPlante invazive, si dr. Constantina CHIRECEANU – „Specii straine invazive detectate recent in Romania de ICDPP Bucuresti”.
Discutiile purtate de specialisti in cadrul evenimentului au fost utile si constructive pentru relizarea unor colectari de date de catre ADRBI privind „Identificarea dimensiunii ce determina vulnerabilitatea ecosistemelor naturale la speciile straine invazive”, care face parte din Activitatea 1.2 in cadrul proiectului INVALIS.
Evenimentul organizat a fost o buna ocazie de consolidare a relatiilor profesionale existente si de initiere a unor noi legaturi intre specialistii prezenti si participantii cu preocupari stiintifice in domeniul speciilor invazive. De asemenea, s-au pus bazele unor colaborari viitoare pentru proiecte de interes comun, pe tema speciilor invazive, o problema deosebit de importanta pentru comunitatile de specialisti.

 

O versiune a acestui articol a apărut în ediția tipărită a revistei Sănătatea Plantelor Nr. 252 – mai 2019.
Pentru a primi Sănătatea Plantelor în format tipărit, vă rugăm să vă abonați aici.

S-ar putea să te intereseze

Hot News