Cand dovezile stiintifice nu mai sunt luate in calcul, desi au stat la baza utilizarii glifosatului timp de 40 de ani…

Publicat de

Germania va incepe sa elimine treptat utilizarea controversatelor produse pentru protectia plantelor pe baza de glifosat incepand de anul viitor, iar din 2023 vor fi interzise complet. Ministerul german pentru mediu a declarat intr-un comunicat ca utilizarea pe scara larga a acestei substante active elimina plante pe care multe specii de insecte se bazeaza ca fiind surse de hrana.

Compania Bayer a publicat o declaratie cu privire la acest anunt. Reprezentantii companiei Bayer sustin ca au o alta viziune asupra intentiei guvernului german de a impune interdictia unilaterala de glifosat, deoarece aceasta substanta este un instrument important pentru asigurarea durabilitatii si a productivitatii agriculturii. Acestia considera ca, indiferent daca glifosatul va fi sau nu interzis, agricultorii vor controla in continuare buruienile, pentru a-si asigura recoltele. Prin urmare, cantitatea de hrana pentru insecte nu va fi modificata.

De asemenea, Conglomeratul farmaceutic si chimic german a raspuns anuntului, spunand ca o astfel de interdictie ar ignora aprecierile stiintifice ale autoritatilor competente din intreaga lume, dat fiind faptul ca glifosatul a fost utilizat in siguranta timp de 40 de ani.

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News