Ophraella communa este un gandac din zona Americii de Nord, apartinand familiei Chrysomelidae, subfamilia Galerucinae. Larvele apar la cateva...
Editorial
Marti, 28 noiembrie 2023, Comisia Europeana a acceptat reinnoirea autorizatiei pentru glifosat pentru inca 10 ani. Dupa lungi dezbateri...
Orhideele fascineaza prin frumusetea lor exotica si variabilitatea culorilor, fiind plante elegante si rafinate. Cu toate acestea, pentru multi...
Diferitele culturi de camp pot fi afectate, in anumite conditii ecologice, de numeroase specii de ciuperci care, prin atacul produs,...
Produsele agricole pastrate necorespunzator pot accelera procesul de imbolnavire, o buna parte dintre ele fiind astfel distruse, in unele...
Epidemiologia este stiinta care studiaza initierea si evolutia bolilor la nivelul populatiilor plantelor gazda. Totodata, epidemiologia este stiinta care...
Dasyneura gleditchiae (Osten Sacken, 1866) sau musculita galicola a frunzelor de gladita, a fost identificata in anul 2004 in...
Nucile si arahidele sunt o excelenta sursa de energie necesara organismului uman – contin proteine, vitamine (B1, B2) si...
Crizantemele, reginele toamnelor noastre, necesita multa atentie si protectie impotriva multor patogeni care le ataca in tot cursul vegetatiei,...
Autor: Ferdinand Tatu, EMEA Regional IT Operations and Support Lead, Corteva Agriscience Agricultura regenerativa reprezinta o alternativa promitatoare care...
„Ne aflam intr-o perioada fara precedent, in care foamea si malnutritia sunt in crestere, reprezentand o amenintare pentru umanitate”,...
Autor: Jean Ionescu, Country Leader Romania si Republica Moldova Pe masura ce populatia lumii este in continua crestere, producatorii...
Autor: Maria Cirja, Marketing Manager Romania, Republica Moldova si Ungaria In prezent, protectia mediului si a resurselor naturale este...
Necroza maduvei tomatelor (Pseudomonas corrugata) este o boala (bacteioza) a plantelor mature foarte periculoasa, prezenta atat in camp cat...
Utilizarea eficienta a resurselor, conservarea si imbunatatirea calitatii solului, lucarile minime de prelucrare a solului, utilizarea covoarelor vegetale, sechestrarea...