Pe langa bolile specifice, in timpul depozitarii sau tranzitarii, la cartofi apar si o categorie de boli neparazitare, denumite...
Legumicultură
In perioadele de seceta si caldura, fructele de rosii sunt expuse la lumina soarelui, ceea ce duce la arsuri...
In 1963, V. Lemeni a raportat prima aparitie a daunatorului Suillia lurida (Meigen, 1830), in tara noastra, in culturile...
Desi musca cepei (Delia antiqua, Meigen, 1826) este un daunator specific tarii noastre, pana in prezent nu a cauzat...
Castravetele (Cucumis sativus L) reprezinta una dintre cele mai cultivate specii de pe teritoriul tarii noastre si prezinta o...
Buha verzei, denumita stiintific Mamestra brassicae (Linnaeus, 1758), este o insecta daunatoare bine cunoscuta pentru culturile de legume crucifere....
Legumele radacinoase (morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina) sunt extrem de importante in alimentatie deoarece pot fi consumate atat in stare...
Preferata in orice anotimp, consumata in otet, proaspata sau coapta, sfecla rosie este considerata una dintre cele mai nutritive...
Plosnita rosie a cruciferelor (Eurydema ornatum Linnaeus, 1758) este raspandita in Europa, cu exceptia zonelor nordice. La noi este...
Desi in literatura de specialitate dipterologica nu s-a concentrat atentia asupra „mustelor catifelate”, Familia Bibionidae reprezinta un real interes,...
Cartoful este unul dintre alimentele de baza in prepararea diferitelor feluri de mancare, dar si o sursa importanta pentru...
Obtinerea unor productii rentabile si constante de castraveti este cu siguranta cea mai mare dorinta a cultivatorilor din tara...
Mana spanacului, cauzata de Peronospora effusa (Pe), cunoscuta anterior ca Peronospora farinosa f. sp. spinaciae (Pfs), este una dintre...
Activitatea in legumicultura se declanseaza inca din luna ianuarie, cand se pregatesc rasadnitele si se fac paturile calde pentru...
Pregatirea terenurilor de cultura pentru primavara care urmeaza incepe, in legumicultura, inca din toamna anului precedent. In acest scop,...