Ce nevoie nutritionale au plantele in aceasta perioada?

Publicat de

Fie ca este vorba despre fertilizarea de baza, fertilizarea starter cu ingrasaminte microgranulate sau fertilizarea foliara, la ALCEDO, in gama de “INGRASAMINTE ISCUSITE”, gasiti produse care pot satisface in mod optim nevoile nutritionale ale plantelor. Astazi vom vorbi despre 3 probleme actuale cu care se confrunta plantele de cultura, si anume:

  • acumularea de proteina si ulei la rapita
  • efectul grindinei asupra culturilor
  • protectia culturilor de porumb si floarea soarelui impotriva arsitei

Pentru culturile de cereale paioase si rapita care inca mai sunt in vegetatie, va recomandam efectuarea unui tratament cu ingrasamantul foliar FoliMAX N-Progress (28% N), in scopul sustinerii formarii de proteina si ulei. De asemenea, tratamentele cu FoliMAX N-Progress pot fi aplicate si in culturile de porumb si floarea soarelui, pentru sustinerea procesului intens de crestere.

Pentru culturile afectate de grindina, va recomandam FoliMAX Coppery-IQ, un ingrasamant cu rol dublu, asigura fertilizarea tintita si protejeaza plantele fata de unii factori de stres. FoliMAX Coppery-IQ se utilizeaza pentru tratarea carentelor de cupru in toate fazele de vegetatie, dar si pentru cresterea continutului de lignina si intarirea tulpinilor plantelor, cresterea rezistentei la rupere si are efect de protectie impotriva atacului unor agenti patogeni. Se poate aplica impreuna cu ALGAMAX Complex NPK, un fertilizant foliar cu efect biostimulator, cu continut de azot, fosfor, potasiu si stimulatori de crestere a plantelor, substante bioactive ce provin din extract de alge marine brune Ascophyllum nodosum. Este un produs creat pentru optimizarea cresterii si dezvoltarii plantelor de cultura, pentru depasirea stresului biotic si abiotic si pentru obtinerea de productii maxime. Substantele bioactive din compozitia produsului au un efect de stimulare a cresterii si dezvoltarii plantelor, a radacinii acestora, accelereaza fotosinteza si creste absorbtia substantelor nutritive, ceea ce in final duce la obtinerea de recolte mai ridicate si de calitate.

Si pentru ca temperaturile de afara sunt foarte ridicate, pentru protectia solara a plantelor va recomandam CROPSHIELD, un veritabil “scut” de protectie a plantelor impotriva arsitei. CROPSHIELD (620 g/l CaO) este un fertilizant ce optimizeaza atat nutritia cu calciu, cat si regimul hidric in perioadele de seceta si insolatie. De asemenea, protejeaza planta impotriva arsitei si creste rezistenta plantei la atacul bolilor si al daunatorilor. La aplicarea foliara, creeaza un film de microparticule care reflecta in mod selectiv razele soarelui, permitand doar transferul luminii vizibile. In acelasi timp, reflecta marea majoritate a razelor ultraviolete (UV) si a celor infrarosii (IR). Astfel, are o actiune protectiva, fiind un veritabil “scut” de protectie pentru plante, fata de stresul termic si al arsurilor ce pot aparea in perioadele caniculare.

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News