Cel mai nou raport al EFSA, privind reziduurile de pesticide din alimente: Majoritatea alimentelor nu contin reziduuri de pesticide!

Publicat de

De curand, a fost dat publicitatii cel mai nou raport anual al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA), privind reziduurile de pesticide din alimente, titreaza site-ul newsagropages.com. Concluziile raportului au aratat ca majoritatea alimentelor ce se regasesc pe rafturile magazinelor din Europa sunt complet lipsite de reziduuri sau in limite legal admise.

Raportul a reunit rezultatele celor 84.657 de esantioane din anul 2016, analizate pentru 791 de pesticide, unde 81.482 au fost in limitele legale sau erau complet lipsite de reziduuri.

Comisarul UE pentru Sanatate si Siguranta Alimentara, Vytenis Andriukaitus, a declarat: “Acest raport confirma nivelul inalt de conformitate al produselor alimentare pe rafturile din UE. In fiecare an, sunt supuse controlului mii de produse alimentare pentru a verifica limitele de pesticide”. Facem precizarea ca, raportul face parte dintr-un program de control, coordonat de UE (EUCP), unde tarile membre analizeaza aceleasi produse alimentare pentru aceleasi pesticide. Ca si alimente incluse in programul de control, enumeram: salata verde, varza, prazul, merele, capsunile, tomatele, lapte de vaca, si produsele din secara. Alaturi de analiza produselor alimentare, EFSA a efectuat, de asemenea, si o evaluare a riscului dietetic pe termen scurt si lung, iar rezultatele au aratat ca riscurile pentru sanatatea consumatorilor sunt mici.

Alți cititori au distribuit recent

S-ar putea să te intereseze

Hot News