CEO-ul unei companii agricole de top evidentiaza necesitatea unei preocupari intense pentru agricultura durabila, pe fondul crizei generate de COVID-19

Publicat de

In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care il are agricultura asupra climei

Geneva, Elvetia, 3 noiembrie 2020 – Redresarea economica in urma pandemiei COVID-19 necesita angajamentul mai multor natiuni de a se dedica mai intens agriculturii durabile, a declarat Jim Collins, CEO Corteva Agriscience, in cadrul sesiunii Climate-Positive Agriculture in a Post-COVID World (Agricultura cu impact pozitiv asupra climei, intr-o lume post-COVID) de la summit-ul virtual Financial Times Global Food Systems Summit. „Pentru cei implicati in domeniul agricol, este clar ca am depasit perioada in care ne gandeam la sustenabilitate ca fiind doar o parte din afacerea noastra. Sustenabilitatea ESTE afacerea noastra. Ii putem servi mai eficient pe beneficiarii lantului alimentar global reevaluand fiecare aspect al afacerii noastre prin prisma durabilitatii.”

Collins a descris calea aleasa de Corteva Agriscience pentru a-si realiza propriile obiective de sustenabilitate, definite in cadrul Obiectivelor de Sustenabilitate pentru 2030. Cele 14 obiective ale companiei, ce urmeaza a fi realizate in urmatorii 10 ani, au fost elaborate in jurul a 4 piloni-cheie: obiective in beneficiul agricultorilor; obiective in beneficiul terenurilor agricole; obiective in beneficiul comunitatii; obiective cu privire la operatiunile companiei.

Exemple, in acest sens, constituie:

  • Comercializarea stabilizatorului de azot N-Lock pe piata europeana raspunde cererii de imbunatatire a calitatii apei si de reducere cu 40% a emisiilor de gaze cu efect de sera cauzate de fertilizare.
  • Investitii in solutii naturale privind protectia culturilor sau in produse biologice, tot mai cerute de piata.
  • Parteneriatul britanic cu LEAF – grup ce sprijina agricultura ecologica – ofera trei ani de instruire, suport tehnic si mentorat pentru agricultorii ce isi doresc sa devina lideri in domeniul agriculturii durabile.

De altfel, Corteva Agriscience va anunta in iunie 2021 planul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera ce rezulta in urma propriilor operatiuni.

In plus, Collins a impartasit cu restul participantilor faptul ca pandemia a scos in evidenta nevoia stingenta pentru o mai buna eficacitate a sistemului alimentar global. Remarcand dilema asociata risipei alimentare intr-o perioada in care, mai mult ca niciodata, omenirea se confrunta cu foamete din cauza pandemiei COVID-19, si-a asumat angajamentul cu privire la faptul ca Corteva va colabora cu diversi parteneri in vederea promovarii unor politici bazate pe stiinta, permitand astfel fermierilor sa produca suficiente alimente nutritive pentru o populatie in continua crestere.

Orice situatie de criza este asociata unei oportunitati. In ultimele 10 luni, am avut discutii foarte la obiect cu privire la numeroase probleme urgente legate de dezvoltarea sustenabila”, a declarat Collins. „Siguranta alimentara la nivel global. Fenomene meteorologice extreme. Tulburari sociale. Echitate economica. Si, desigur, insasi pandemia – toate acestea au dus la crearea unei platforme pe baza careia agricultura sa se axeze pe verigile-lipsa de mult ignorate ale lantului alimentar global. Munca pe care o depunem in prezent ne va permite sa facem schimbari care vor avea un impact pozitiv si pe termen lung asupra lantului alimentar.

Collins a adaugat „Cu totii trebuie sa colaboram pentru a elabora sisteme de aprovizionare a hranei care sa fie holistice si sustenabile si care sa hraneasca pe toata lumea… satisfacand, in acelasi timp, necesitatile si cererile in continua schimbare ale consumatorilor din zilele noastre.

Banca Mondiala estimeaza ca impactul economic al pandemiei ar putea duce la aproape 100 de milioane de oameni care sa ajunga sa se confrunte cu saracie extrema, adaugand ca: „Peste 1 milion de oameni au murit din cauza pandemiei COVID. In acelasi timp, peste 7 milioane de oameni au murit din cauza foametei.[1]

Cei peste 20.000 de angajati Corteva la nivel global depun eforturi in vederea reducerii risipei de hrana, care acumuleaza 1,3 miliarde de tone de alimente la nivel global. Echipele noastre, clientii si partenerii nostri, s-au angajat activ sa gaseasca o alta destinatie acestor alimente, pentru ca ele ar asigura hrana suficienta pentru 2 miliarde de oameni.”

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie agricola globala, tranzactionata public, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – incluzand un mix echilibrat si divers de genetica, produse pentru protectia plantelor si solutii digitale vizand maximizarea productivitatii pentru a contribui la sporirea randamentelor si rentabilitatii. Detinand unele dintre cele mai recunoscute marci din agricultura si o serie de produse si tehnologii de top aflate in drumul catre piata, pozitionate pentru a genera crestere economica, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intregul sistem alimentar, indeplinindu-si promisiunea de a imbogati traiul celor care produc si celor care consuma, de a asigura progresul pentru generatiile urmatoare. Corteva Agriscience a devenit o companie publica independenta la 1 iunie 2019, dupa ce fusese anterior Divizia pentru Agricultura a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

™, ®, ℠ Marci comerciale ale Corteva Agriscience si ale companiilor afiliate © 2020 Corteva.

Persoane de contact cu mass-media:

József Máté, Head of Communications, Europe

Tel: +41 22 775 36 70, Mob: +41 79 597 2709

jozsef.mate@corteva.com

Maria Cirja, Marketing Manager Romania& Rep. Moldova

Tel: +40 746 228 902

email: maria.cirja@corteva.com

[1] Conform cifrelor din Programul Alimentar Mondial al ONU

S-ar putea să te intereseze

Hot News