CLOSER™ – solutia perfecta pentru combaterea afidelor din culturile de cartof si diminuarea transmiterii virusurilor la cartof

Publicat de

Afidele in cultura de cartof pot provoca daune in mod direct datorita hranirii cu seva si indirect prin transmiterea virusurilor, cum ar fi: virusul Y, virusul rasucirii frunzelor, virusul M, S si altele.

Prevenirea aparitiei virusurilor in procesul de producere de samanta de calitate este si trebuie sa fie o preocupare de baza a fermierilor. Astfel, managementul controlului afidelor devine din ce in ce mai important.

Virusurile sunt transmise de mai multe specii de afide care sunt vectori ai transmiterii virusurilor in aproximativ 80% din cazuri. Trebuie sa stim ca o singura generatie de afide poate consuma 30-40 tone de seva elaborata.

De exemplu, virusul Y al cartofului este raspandit de cel putin 25 de specii de afide.

Pentru combaterea cu succes a afidelor din culturile de cartof, varza, salata si spanac, compania Corteva a lansat incepand cu anul 2020 insecticidul CLOSER™, care are la baza o substanta activa noua, sulfoxaflor, denumita sub numele de brand Isoclast™ active.

Insecticidul CLOSER pe baza de Isoclast™ active este omologat la doza de 0.2L/ha, atat la cartof cat si la culturi precum: varza, salata, spanac, broccoli, conopida, varza de Bruxelles.

La cartof se recomanda aplicarea a 2 tratamente, inainte si dupa inflorit, iar la varza, salata, spanac, broccoli, conopida, varza de Bruxelles, se recomanda 1 tratament pe sezon.  Indiferent de cultura, trebuie sa se respecte timpul de pauza de 7 zile inainte de recoltare.

Insecticidul CLOSER pe baza de Isoclast™ active are cateva caracteristici care il disting pe piata insecticidelor:

  • Are efect de soc si rezidual exceptional, insectele fiind combatute in 2-3 zile de la aplicare;
  • Are o stabilitate foarte buna la razele UV si este foarte rezistent la spalare;
  • De asemenea, in momentul in care este diluat in apa cu ph-uri diferite dovedeste o stabilitate foarte ridicata;
  • Datorita actiunii sistemice si translaminare, insecticidul patrunde si sub frunze, intre plante si lastari, asigurand astfel controlul eficient al afidelor ascunse;
  • Isoclast™ active se diferentiaza de alte solutii datorita faptului ca este foarte eficient impotriva insectelor rezistente la alte tipuri de insecticide;
  • CLOSER este compatibil cu alte produse si se degradeaza rapid in sol si nu persista in mediul inconjurator.

Isoclast™ active este cea mai eficienta solutie pentru combaterea insectelor cu aparat bucal de intepat si supt, precum afidele.

Aplicarea insecticidului CLOSER pe baza de Isoclast™ active asigura combaterea afidelor si contribuie eficient la diminuarea riscului transmiterii virusurilor, avand impact pozitiv asupra productiilor mari si de calitate.

Ana Maria Pascariu

Category Marketing Manager Fungicides & Insecticides

 Corteva Agriscience Romania & Moldova

 

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!