Cu ocazia vizitei sale in Romania, comisarul european pentru agricultura, Phil Hogan, promite sprijin fermierilor romani!

Publicat de

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan se afla in Romania. Oficialul european s-a intalnit cu premierul Viorica Dancila, la Palatul Victoria si ulterior cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, la sediul ministerului. Comisarul a promis sprijin financiar fermierilor romani. Dupa ce a primit un baston, o caciula cu pene de paun si o vesta traditionala, comisarul european pe agricultura a trecut la lucruri serioase. Pesta porcina a fost subiect dezbatut impreuna cu ministrul Agriculturii, Petru Daea. “75% dintre porcii crescuti in gospodarii in UE, se afla in Romania. Intensificam eforturile pentru a vedea ce am putea face in plus, in ceea ce priveste controalele sanitar veterinare pe partea de preventie, control, supraveghere”, a spus Phil Hogan.

In ceea ce priveste alte masuri financiare, vizavi de plafonarea si ajutorul prin redistributia platilor pentru fermele mici si mijlocii, Hogan a subliniat faptul ca se vor discuta orice propuneri venind din partea statelor membre, inclusiv Romania, pentru a sti cum pot fi ajutate fermele. CE are in vedere un nou pachet de sprijin prin imprumuturi, cu sprijinul Bancii Europene de Investitii si a fondurilor europene in general.

Alți cititori au distribuit recent

S-ar putea să te intereseze

Hot News