Corteva Agriscience sustine ca ameliorarea avansata deschide calea catre o mai buna rezistenta la schimbarile climatice si siguranta alimentara

Publicat de

Liderul global Corteva Agriscience in domeniul ameliorarii plantelor, Geoff Graham, vorbeste despre inovatia in agricultura in cadrul evenimentului USDA Outlook Forum 2020

Liderul global Corteva Agriscience in domeniul ameliorarii plantelor,  Geoff Graham, le-a facut cunoscut participantilor de la evenimentul USDA Ag Outlook Forum 2020 faptul ca tehnicile avansate de ameliorare a plantelor si succesul dovedit in sporirea productivitatii culturilor in regiunile dezvoltate asigura pasii ce trebuie urmati in gestionarea riscurilor legate de securitatea alimentara si caracterul imprevizibil al climei din intreaga lume. Forumul USDA este axat pe Inovatia in Agricultura, iar de curand, actualul secretar american al agriculturii, Sonny Perdue a anuntat Agenda pentru inovatie in agricultura. Comentariile lui Graham au facut parte din sesiunea de monitorizare in gestionarea riscurilor si de asigurare a sustenabilitatii in productia agricola.

“Nu numai ca productivitatea agricola risca sa nu poata acoperi cerintele unei populatii in crestere, dar este si un instrument vital pentru combaterea schimbarilor climatice”, a spus Graham. “Am dovedit ca tehnologiile inovatoare de ameliorare, precum markerii moleculari, fenotipizarea cu precizie, analiza predictiva, biotehnologia, CRISPR si instrumentele digitale pot ajuta agricultura sa gestioneze mai bine provocarile vremii extreme.”

Administratorul Agentiei de Management al Riscului USDA, Martin Barbre, a prezidat dezbaterea ”Reducerea Riscurilor de productie” in cadrul forumului, dezbatere axata pe provocarile cu care se confrunta fermierii si autoritatile, in timpul perioadelor de vegetatie cu conditii climatice extreme. El a mentionat ca 2019 a fost unul dintre cei mai ploiosi ani inregistrati in agricultura, in timp ce 2012 a fost unul dintre cei mai secetosi. Totusi, in ciuda variatiilor meteorologice ridicate, productivitatea la nivel global continua sa creasca.

Graham sustine ca aceasta crestere, de aproape sapte ori, a productiei medii de porumb obtinuta in America de Nord incepand cu anul 1920 denota ca am produs milioane de cereale in plus fara sa crestem suprafata in productia agricola. Imbunatatirea randamentului inregistrat in ultimul secol a crescut productivitatea de la o medie de 25 bushels pe acru (1,68 tone/ha) la 170 bushels pe acru (11,43 t/ha). Mai mult, a mentionat ca daca primele 20 de tari producatoare de porumb din lume si-ar imbunatati nivelul de productie fata de cel inregistrat in U.S. cu 20 de ani in urma, acest lucru ar fi echivalentul suplimentarii terenului agricol cu 100 de milioane de acri.

Grafic:

”Obtinem rezultate mai bune cu mai putine resurse”, a explicat Graham. ”Dar insecuritatea alimentara si schimbarile climatice nu afecteaza uniform globul, astfel incat trebuie sa lucram la dezvoltarea unor sisteme noi de cultura, adaptate conditiilor locale.”

”Acest lucru va necesita utilizarea tuturor instrumentelor de care dispunem, precum si o comunicare deschisa si transparenta intre public, mediul academic, guverne si companii private”, a afirmat Graham.

”In mod independent, aceste tehnologii sunt doar niste instrumente­­­, dar in colaborare ele devin solutiile unora dintre cele mai mari provocari ale lumii.”

Panelul a inclus, de asemenea, si observatii ale fostului specialist climatolog din Illinois, dar si ale lui Lance Honig, USDA-National Agricultural Statistics Service Crops Branch Chief. Materialele din cadrul sesiunii sunt disponibile pe site-ul USDA.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

™ ,®, Marci comerciale si marci de servicii ale companiilor Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer si ale companiilor afiliate

Persoana de contact cu mass-media

Maria Cirja

Marketing Manager Romania& Rep. Moldova

Tel: +40 746 228 902

maria.cirja@corteva.com

Comunicat de presa Corteva Agriscience

S-ar putea să te intereseze

Hot News