Declaratia presedintelui francez, Emmanuel Macron: “Unii ar dori ca glifosatul sa fie interzis peste noapte, dar acest lucru este imposibil. Ar ucide agricultura (…)”

Publicat de

In noiembrie 2017, Uniunea Europeana (UE) a reinnoit aprobarea utilizarii glifosatului pentru urmatorii 5 ani. Insa, la vremea respectiva, presedintele Frantei, Emmanuel Macron a promis  ca va interzice si exclude aceasta substanta activa pana in 2021. Cu toate acestea, luni, 28 ianuarie, in timpul unei dezbateri publice, presedintele francez a declarat ca „excluderea glifosatului este imposibila in urmatorii 3 ani. “Stiu ca unii ar dori ca glifosatul sa fie interzis peste noapte, dar acest lucru este imposibil. Asta ar ucide agricultura noastra și, chiar și dupa trei ani, nu cred ca putem obtine o excludere totala a utilizarii acestei substante active, a explicat presedintele Emmanuel Macron.
Dupa aceasta declaratie, reprezentantul oficial al organizatiei ecologice Générations Futures, François Veillerette a criticat dur afirmatiile presedintelui francez, spunand ca “aceasta suna deja ca o renuntare la intentiile sale de eliminare a glifosatului”. Reamintim ca, glifosatul este cea mai utilizata substanta activa din lume, iar pana in prezent nu s-au gasit inca alternative la fel de eficiente…

 

Alți cititori au distribuit recent

S-ar putea să te intereseze

Hot News