Descoperiti pachetele FMC pentru cereale si porumb!

Publicat de

Anul acesta, FMC Agro Romania vine in ajutorul fermierilor cu pachete special concepute pentru cultivatorii de cereale paioase si porumb.

Formate dintr-un erbicid, un fungicid si un insecticid, pachetele OMNERA® si GRANSTAR® SUPER asigura un control eficient al buruienilor, bolilor si daunatorilor care ar putea periclita buna dezvoltare a culturilor dumneavoastra de cereale paioase. Prin achizitia pachetului OMNERA® (pentru 25 de ha), veti beneficia de o reducere de 10% comparativ cu pretul de lista al produselor individuale, in timp ce pachetul GRANSTAR® SUPER (pentru 25 de ha) va aduce un avantaj comercial de 13%.

Erbicidul OMNERA® (fluroxipir 135 g/l + tifensulfuron metil 30 g/l + metsulfuron metil 5 g/l) este cel mai complex erbicid pentru cultura de cereale paioase si are o formulare lichida moderna, dispersie in ulei (OD), bazata pe tehnologia LQM®. Erbicidul OMNERA® este selectiv pentru toate culturile de cereale paioase si combate cu usurinta buruienile cu frunza lata anuale si perene, inclusiv buruieni dificil de combatut, cum ar fi: palamida, turita, volbura, Veronica, samulastra de rapita si de floarea soarelui rezistente la imazamox si tribenuron metil.

Fereastra larga de aplicare (de la infratit, pana la frunza stindard), doza flexibila, intre 0.5 – 1 L/ha, lipsa restrictiilor in rotatia culturilor si eficacitatea foarte buna, fac din OMNERA® un produs etalon in combaterea buruienilor cu frunza lata din culturile de cereale paioase.

Erbicidul GRANSTAR® SUPER (tifensulfuron metil 25% + tribenuron metil 25%) este deja foarte cunoscut si apreciat de fermieri. Se aplica in post-emergenta la culturile de cereale, de la infratit pana la aparitia completa a frunzei stindard si combate peste 70 de specii de buruieni cu frunza lata.

Fungicidul IMPACT® 125 SC (flutriafol 125 g/l) combate un spectru larg de boli foliare si ale spicului din culturile de cereale paioase (fainare, septorioza, fuzarioza, rugini, sfasierea frunzelor, patarea bruna si arsura frunzelor). Stim foarte bine ca productia de grau se poate pierde usor, in special la sfarsitul perioadei de vegetatie datorita atacului de fuzarioza si septorioza la spic sau datorita atacului de plosnita cerealelor (Eurygaster integriceps) la spic. Fungicidul IMPACT® 125 SC protejeaza atat ultimele frunze, care sunt bucataria culturii, cat si spicul impotriva septoriozei si fuzariozei, iar cu insecticidul VANTEX® 60 CS (gamma cihalotrin 60 g/l) veti controla atacul de afide, gandacul balos si plosnita din culturile de cereale.

Pentru cultivatorii de porumb, FMC a pregatit alte doua pachete pentru combaterea buruienilor. Pachetul SUCCESSOR® (pentru 5 ha) este conceput pentru combaterea in pre-emergenta si post-emergenta a buruienilor graminee si cu frunza lata anuale si perene, oferind cumparatorilor o reducere de 12% comparativ cu pretul de lista al produselor individuale.

Pachetul INNOVATE® (pentru 50 de ha) este recomandat utilizarii in post-emergenta pentru o combatere eficienta si completa a spectrului de buruieni, aducand fermierilor un avantaj comercial de 14%.

SUCCESSOR® TX (petoxamid 300 g/l + terbutilazin 187,5 g/l) este omologat la cultura de porumb pentru aplicare atat in pre-emergenta cat si in post-emergenta timpurie. SUCCESSOR® TX combate un spectru larg de buruieni monocotiledonate anuale precum mohor (Setaria spp), costrei (Sorghum halepense), meisor (Digitaria sanguinalis), iarba barboasa (Echinochloua crus-galli) sau mei (Panicum miliacenum)  si dicotiledonate anuale precum stir (Amaranthus retroflexus), spanac salbatic (Chenopodium spp), turita (Galium aparine), traista ciobanului (Capsela bursa-pastoris), fumarita (Fumaria oficinalis), musetel (Matricaria chamomilla), macul rosu (Papaver rhoeas), zarna (Solanum nigrum), rocoina (Stellaria media), pungulita (Thlaspi arvense), ventrilica (Veronica spp).

INNOVATE® 240 SC (nicosulfuron 240 g/l) este un erbicid cu aplicare in post-emergenta pentru porumb, ce are un spectru larg in combaterea buruienilor graminee anuale si perene (inclusiv Costrei din rizomi) si unele buruieni cu frunza lata.

Erbicidul INNOVATE® 240 SC nu are restrictii pentru liniile parentale, porumb zaharat si de floricele si este compatibil cu alte erbicide utilizate la cultura de porumb pentru completarea spectrului de combatere, cum ar fi STARSHIP® 100 SC.

STARSHIP® 100 SC (mesotrione 100 g/l) este un erbicid selectiv pentru porumb, pentru combaterea in pre-emergenta si post-emergenta a buruienilor cu frunza lata anuale si perene si a unor buruieni graminee anuale. Doza recomandata este 1,2-1,5 l/ha, in functie de gradul de imburuienare si stadiul de dezvoltare al buruienilor. STARSHIP® 100 SC are o fereastra larga de aplicare, putand fi aplicat atat in pre-emergenta cit si in post-emergenta pana la stadiul de 8 frunze ale porumbului si este selectiv pentru toti hibrizii de porumb.

Pentru mai multe detalii despre produsele din pachete si datele de contact ale echipei de vanzari FMC, accesati www.fmcagro.ro

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!