Explozie de buruieni dupa ploile din ultima perioada – Aprozame, erbicidul recomandat pentru postemergenta tarzie in cultura de rapita!

Publicat de

Precipitatiile abundente din ultima perioada au fost benefice pentru culturile agricole, dar si pentru buruieni care, practic au explodat. Astazi, va reamintim ca in portofoliul de produse ALCEDO gasiti un nou erbicid, recomandat in cultura de rapita cu aplicare in postemergenta tarzie. Este vorba despre Aprozame, ce contine 400 g/l propizamid, pentru combaterea buruienilor mono si dicotiledonate anuale din rapita. Principala lui actiune este inhibarea cresterii radacinilor. Sfat!!! Dupa aplicare este necesara prezenta apei (ploaie, irigare) pentru a facilita absorbtia produsului prin radacini. Daca este aplicat inaintea rasaririi buruienilor, previne germinarea acestora. De asemenea, daca este aplicat dupa germinarea buruienilor, va bloca treptat cresterea si va limita actiunea lor competitiva asupra culturii.

Retineti!!!! Aprozame este unul dintre erbicidele recomandate a fi utilizate in solele in care avem, in special, buruiana Vulpia spp.

Precizam ca persistenta si actiunea erbicidului este favorizata si prelungita de conditiile reci din sol. Ca si perioada de aplicare, Aprozame se poate utiliza de la 4 pana la 8 frunze, si se poate folosi, inclusiv, pe solul inghetat, fara probleme pentru cultura. Important de adaugat este si faptul ca daca aplicarea se face pana la sfarsitul lunii ianuarie, nu sunt restrictii in alegerea culturii urmatoare si aratura, dupa recoltarea culturii tratate. Insa, daca Aprozame a fost aplicat dupa sfarsitul lunii ianuarie este necesara efectuarea araturii inaintea semanatului cerealelor de toamna. Nu se foloseste pe soluri foarte usoare si nisipoase sau foarte bogate in materie organica. Doza omologata pentru cultura de rapita este de 1,875 l/ha.

Mentionam ca, pe langa cultura de rapita, Aprozame este omologat si pentru salata, impotriva buruienilor mono si dicotiledonate, in doza de 3,75 l/ha.

Avand in vedere informatiile transmise, daca sunteti interesati de achizitionarea acestui erbicid, va recomandam sa luati legatura cu reprezentantul de vanzari ALCEDO din zona dvs. agricola.

Echipa Sanatatea plantelor

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!