Noutate si performanta in portofoliul hibrizilor de floarea soarelui Limagrain

Publicat de

Actualul an agricol este unul dintre cei mai dificili si mai provocatori ani pentru agricultura, pentru fermierii romani si deopotriva pentru companiile care activeza in acest domeniu. Deficitul mare de apa din sol in unele zone agricole, temperaturile din ce in ce mai ridicate si fenomenele meteo extreme vor face ca in urmatorul sezon agricol, cultura de floarea soarelui sa fie o optiune avantajoasa in asolamentul si economia unei ferme, datorita tolerantei ridicate la seceta si a capacitatii de valorificare a terenurilor cu fertilitate scazuta.

Limagrain, companie cu traditie indelungata in agricultura din Romania , va propune unii dintre cei mai performanti hibrizi de floarea soarelui, foarte bine adaptati conditiilor pedo-climatice din toate arealele de cultura a florii soarelui, hibrizi care va permit o mare flexibilitate in alegerea celei mai bune strategii de combatere a buruienilor.

Hibridul LG 50.479 SX vine sa completeze oferta LG in segmentul hibrizilor rezistenti la erbicidele aplicate pe parcursul perioadei de vegetatie, veriga importanta in managementul, utilizarea si conservarea  eficienta a rezervelor de apa din sol.

Este un un hibrid de generatie noua, bine adaptat conditiilor specifice din Romania, cu capacitati excelente de productie corelate cu un continut ridicat de ulei si o stabilitate deosebita a productiilor, datorita tolerantei la seceta si la principalele boli intalnite in general in cultura de floarea soarelui.

Fiind un hibrid cu inflorire timpurie, s-a pliat perfect pe conditiile din acest an, trecand cu usurinta peste seceta si temperaturile scazute din primavara, realizand productii ridicate in reteaua de testare Limagrain: 4.1 t/ha in judetul Giurgiu, 3.9 t/ha in judetul Calarasi, 3.7 t/ha in judetul Teleorman, 3.8 t/ha in judetul Neamt, dar si productii modeste: 1.6 – 2.4 t/ha in judetul Constanta sau Tulcea, acolo unde precipitatiile au fost deficitare.

In reteaua de testare APPR, hibridul a confirmat anul acesta potentialul ridicat de productie si stabilitate, inregistrand cea mai mare productie dintre toti cei 64 de hibrizi din localitatea Mihail Kogalniceanu (judetul Ialomita) de 2.76 t/ha si locul 3 in localitatea Furculesti (judetul Teleorman) cu  3.6 t/ha.

Hibridul LG 50.797  CLP este un hibrid Clearfield Plus din segmentul « High Oleic », segment aflat intr-o continua dezvoltare in ultimii ani pe piata din Romania, datorita apetitului tot mai mare al consumatorilor europeni industriali si deopotriva casnici pentru hibrizii de floarea soarelui cu continut ridicat si de calitate superioara a uleiului. Datorita tolerantei bune la seceta, a rezistentei genetice la lupoaie, dar si a potentialului genetic ridicat de productie, acest hibrid asigura productii ridicate in toate zonele favorabile culturii de floarea soarelui din Romania.

In conditiile in care se respecta recomandarile tehnologice specifice hibrizilor high oleici precum: distanta de izolare, doze echilibrate de ingrasaminte cu azot, respectarea densitatii recomandate si evitarea supramaturarii inainte de recoltare, hibridul LG 50.797 CLP poate atinge valori ale continutului de acid oleic de 90-92%, dar si productii ridicate de boabe.

Pentru orice alte informatii, va rugam sa consultati site-ul oficial al companiei LG www.lgseeds.ro sau sa contactati colegii din teritoriu.

GHEORGHE Mariana

Product Manager Limagrain Romania

S-ar putea să te intereseze

Hot News