Nu uita sa completezi Registrul de evidenta a tratamentelor cu produse de protectia plantelor!

Publicat de

Esti fermier si depozitezi, manipulezi si utilizezi produse pentru protectia plantelor? Atunci trebuie sa stii ce obligatii iti revin!

Conform ANF, trebuie sa utilizezi numai produse de protectie a plantelor omologate de Comisia Nationala de Omologare a Produselor de Protectie a Plantelor, respectand dozele si culturile la care sunt omologate. In plus, trebuie sa detii urmatoarele documente justificative:

  • Registrul de evidenta a produselor de protectie a plantelor/fisele de magazie;
  • Facturi/avize de achizitionare a produselor de protectie a plantelor;
  • Verificarea registrului privind evidenta tratamentelor fitosanitare cu produse pentru protectia plantelor.

Alcedo pune la dispozitia fermierilor un model de registru ce poate fi descarcat de aici: https://www.alcedo.ro/wp-content/uploads/2017/03/REGISTRU-DE-EVIDENTA-A-TRATAMENTELOR-CU-PPP.pdf

Atentie! Documentele de evidenta contabila a produselor de protectie a plantelor depozitate si utilizate in exploatatie, precum si Registrul de evidenta a tratamentelor cu produse de protectie a plantelor trebuie pastrate pe o perioada de cel putin 3 ani.

Fermierul va tine evidenta la zi, dupa efectuarea fiecarui tratament, prin completarea unui registru, dupa modelul de mai sus.

Ghidul de bune practice pentru utilizarea in siguranta a produselor de protectia plantelor poate fi accesat integral aici: https://www.alcedo.ro/wp-content/uploads/2018/01/cod-de-bune-practici-utilizarea-produselor-de-protectie-a-platelor.pdf

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!