Optimol de la Summit Agro – solutie excelenta pentru combaterea melcilor si limacsilor

Publicat de

Produs unic pe piata datorita formularii umede si a modului selectiv si specific de actiune

Desi primavara a debutat cu o perioada secetoasa, iata ca natura arata, inca o data, ca poate fi imprevizibila si, in ultima perioada, au cazut precipitatii in cantitati semnificative, in cea mai mare parte a tarii, favorizand aparitia melcilor si, in special, a limacsilor – daunatori nevazuti, activi in principal pe timpul noptii.

Intre plantele atacate de acestia se numara plantele de cultura: cerealele, porumbul, rapita, salata, varzoasele, fasolea, mazarea, sfecla, guliile si alte culturi din ferme, cum ar fi: capsunul, ardeii, vinetele, etc., precum si speciile ornamentale si florile.

Melcul fara cochilie sau Limaxul este daunator pentru culturi si se intalneste de obicei in regiunile cu soluri lutoase si umede ale tarii. Are corpul alungit, de culoare alb-galbuie pana la brun-roscat, pe spate prezinta un desen reticular si are doua perechi de tentacule, ceva mai inchise la culoare. Corpul este acoperit cu un mucus laptos. Un individ poate distruge intr-o noapte cultura pe aproape un metru patrat.

De-a lungul timpului au fost descoperite mai multe metode pentru a controla acesti daunatori, o metoda sigura fiind produsul moluscocid OPTIMOL.

OPTIMOL are in compozitia sa 4% metaldehida, fiind un produs unic pe piata, datorita formularii umede si a modului selectiv si specific de actiune.

OPTIMOL se aplica atunci cand apar semne ca daunatorii exista in cultura, prin imprastiere la suprafata solului, manual sau mecanic. Dimensiunea omogena a granulelor il face potrivit pentru aplicare si impreuna cu samanta, la semanat. Rezultate maxime se obtin la tratamente in conditii de umiditate.

Pentru a evita atacurile masive se recomanda si montarea de capcane din diverse materiale (textil, lemn) umezite in prealabil, care trebuie sa fie instalate seara, iar dimineata devreme se verifica prezenta daunatorilor (care se adapostesc sub ele, atrasi de umiditate), urmand aplicarea de OPTIMOL pentru a obtine productivitatea dorita si recolte sanatoase si aspectuoase.

Produsul OPTIMOL actioneaza prin ingestie, avand efect de anesteziere, imobilizare si deshidratare a melcilor si limacsilor prin secretie excesiva de mucus, daunatorul putand pierde in scurt timp jumatate din greutatea corporala și reducandu-si dimensiunea la o treime, dupa ce a ajuns in contact cu produsul.

OPTIMOL nu afecteaza fauna utila si contine repelent pentru pasari. Se descompune la final in dioxid de carbon si apa, nefiind poluant pentru mediul inconjurator.

Pentru mai multe detalii cu privire la comercializarea acestui produs, va rugam sa contactati cu incredere reprezentantii Summit Agro Romania sau sa ne scrieti pe adresa office@sumi-agro.ro.

Calin Cosma

Expert Tehnic & Director Vanzari

Summit Agro Romania

S-ar putea să te intereseze

Hot News