Programele educationale concepute special pentru femeile fermier pot reduce discriminarea de gen in agricultura, au auzit ascultatorii in timpul sesiunii „Diversitate si incluziune” al evenimentului anual al European Institute for Food Innovation and Technology, EIT Food Annual Event, eveniment ce a avut loc la Bruxelles in octombrie 2022 si a reunit aproape 800 de experti din sistemul alimentar. Participantii la eveniment au aflat despre programul TalentA, un program creat si implementat de compania internationala de cercetare agricola Corteva Agriscience, acesta fiind unul dintre cele mai bune exemple de eforturi in aceasta directie.
Femeile din mediul rural reprezinta un sfert din populatia lumii si joaca un rol esential in productia globala de alimente. Organizatia Internationala a Muncii estimeaza ca femeile reprezinta 41% din forta de munca agricola a lumii – iar proportiile sunt chiar mai mari in tarile in curs de dezvoltare. Potrivit FAO, daca femeile fermier ar avea acelasi acces la resurse ca barbatii, ar putea creste randamentul fermelor lor cu 20-30%, reducand probabil numarul de oameni infometati din lume cu pana la 150 de milioane.
Cu toate acestea, discriminarea de gen este perceputa ca fiind larg raspandita in industria agricola, cu unele variatii intre tari, dar se afla la niveluri semnificative peste tot, si conform studiului Global Women in Agriculture condus de Corteva, in medie, 66% dintre femeile din intreaga lume sunt de acord cu afirmatia ca discriminarea de gen reprezinta o problema reala in agricultura. Ca punct principal de actiune pentru atingerea egalitatii de gen, Corteva a fondat in 2019 un program de granturi educationale, TalentA, care se desfasoara acum in Spania, Portugalia, Ucraina, Romania, Ungaria, Polonia si Argentina, cu aproape 800 de participanti.
„La Corteva recunoastem puterea diversitatii fermierilor din intreaga lume, diversitate ce ne imbogateste industria cu oportunitati mai bune de crestere. Si ceea ce intelegem este ca participarea la programe precum TalentA a ajutat femeile fermier sa devina mai increzatoare in munca si productia lor. De asemenea, acestea incep sa inteleaga mai bine nevoile comunitatilor lor si sa lucreze indeaproape cu ele, iar noi incurajam intregul lant de aprovizionare alimentar sa analizeze in profunzime subiectul diversitatii si al incluziunii si sa lucreze impreuna pentru a ajuta femeile fermier sa creasca”, a declarat Anna Babich, Corporate Communications Manager pe Europa Centrala si de Est la Corteva Agriscience, in cadrul evenimentului.
Un exemplu al angajamentului femeilor fermier de a-si imbunatati constant cunostiintele il reprezinta participarea la programul TalentA. TalentA este un program gratuit de educatie, mentorat si granturi destinat fermierilor din zonele rurale. Acest program a fost creat de Corteva Agriscience pentru dezvoltarea competentelor profesionale in managementul afacerilor si agricultura dedicate femeilor inovatoare din mediul rural, iar in Romania, a ajuns in anul 2022, la cea de-a treia editie, unde au fost acordate granturi in valoare totala de 15.000$ pentru trei participate, bani ce compania spera ca vor ajuta participantele sa-si dezvolte afacerea. „ Femeile se straduiesc sa se dezvolte pe ele insele si afacerile lor si sa sustina comunitatile. Indiferent de greutatile pe care le au de infruntat, femeile fermier sunt visatoare si increzatoare, sunt curajoase si sunt agenti de transformare pozitiva a societatii”, a adaugat Anna.
Corteva Agricience este o companie globala, eminamente agricola, tranzactionata la bursa, ce combina inovatia de varf din industrie, implicarea clientilor si executia operationala pentru a oferi solutii la cele mai mari provocari agricole din lume. Corteva genereaza optiuni avantajoase pe piata prin strategia sa unica de distributie, impreuna cu mixul sau echilibrat si divers de seminte, produse de protectia a plantelor si servicii digitale la nivel mondial. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, ce pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare.
Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro
Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube
™ ® ℠ Marci comerciale si de servicii ale Corteva Agriscience si a companiilor afiliate
Contact Media Corteva:
Andreea-Ruxandra Stanciu
+40 (754) 228 975
andreea.stanciu@corteva.com