PT298 /Agile – un hibrid inovativ de rapita

Publicat de

Pentru Corteva Agriscience rapita reprezinta o cultura de importanta majora in care se investesc resurse importante pentru a aduce in mainile fermierilor produse cu performanta ridicata si productii stabile. Fie ca vorbim de erbicide, tratament samanta sau genetica, inovatia trebuie sa tina pasul cu cerintele pietei.

Un produs inovativ este hibridul de rapita PT298/Agile ce va fi lansat anul acesta si care cu siguranta va fi prezent in foarte multe ferme.

Este un hibrid semitimpuriu, ce se remarca prin productivitate ridicata, toleranta la scuturare si adaptabilitate la diferite medii de cultura, areale geografice si tehnologii aplicate. Are o crestere foarte buna in toamna, cu rezistenta mare la iernare si temperaturi negative, iar primavara are un start rapid si constant in vegetatie. Ramifica abundent de la baza tulpinii si pana in partea superioara. Prezinta toleranta ridicata la principalele boli ale culturii, precum Phoma, unde are protectie asigurata de gena Rlm7 dar si gene ce ii confera rezistenta pe orizontala, ce imbunatatesc comportamentul plantei in conditii favorabile de atac.

Cu toate ca toleranta la scuturare nu este cel mai important criteriu in alegerea unui hibrid, cu siguranta reprezinta un avantaj, iar PT298/Agile este hibridul cu cel mai ridicat nivel de toleranta din portofoliul Pioneer.

Productivitatea, adaptarea la conditiile fermei si stabilitatea, sunt factori care alaturi de toleranta ridicata la scuturare vor crea un nou campion: PT298!

 Andrei Ciocoiu

Category Marketing Manager Oilseeeds

Corteva Agriscience Romania si Moldova

S-ar putea să te intereseze

Hot News