PT303 Sclerotinia Protector – UNIC in Europa

Publicat de

Conditiile de clima si sol influenteaza cresterea si dezvoltarea culturilor, dar, in aceeasi masura, creste si riscul aparitiei bolilor si daunatorilor.

La cultura de rapita, Sclerotinia sclerotiorum – Putregaiul alb este de departe cea mai periculoasa boala. Primaverile calde si umede, densitatea mare a plantelor dupa iesirea din iarna, prezenta in rotatie a unor specii sensibile, sunt probleme des intalnite in fermele de la noi din tara.

Corteva Agriscience introduce in cultura de rapita, prin noua genetica, un concept inovator – Sclerotinia Protector.

PT303 este un hibrid unic pe piata din Europa – combina un grad ridicat de toleranta la Sclerotinia cu productivitatea excelenta si caractere agronomice superioare, iar rezultatul este un produs ce nu poate lipsi din nicio ferma ce doreste performanta la cultura de rapita.

O reala problema o reprezinta rotatia scurta practicata in foarte multe ferme, unde rapita revine dupa un an de cereale paioase si in rotatie scurta cu floarea soarelui, soia si mazarea.

Faptul ca sclerotii produsi de Sclerotinia sclerotiorum pot rezista in sol 7-8 ani si in conditii prielnice pot produce pagube insemnate nu doar pentru cultura de rapita, ci si pentru culturile ce vor veni in urmatorii ani pe acel teren, reprezinta o preocupare importanta a multor fermieri.

Combaterea chimica a acestei boli foarte pagubitoare este limitata si necesita atentie deosebita la momentul aplicarii fungicidului, iar de cele mai multe ori nu se poate interveni la timp din cauza precipitatiilor, astfel ca eficienta tratamentului este foarte redusa, infectia neputand fi eradicata in totalitate.

Singura solutie reala este utilizarea hibrizilor Sclerotinia Protector.

Primul hibrid este PT303 ce va realiza productii constante anual, fara a fi impactat de acest agent patogen si care lasa un sol cu incarcatura mai mica de scleroti, unde vom putea cultiva in continuare fara riscuri culturile dorite.

Toleranta genetica este un aspect foarte important de luat in calcul in alegerea hibrizilor ce urmeaza sa-i cultivam, alaturi de productivitate si stabilitate, ea asigura obtinerea unor productii ridicate in anii problematici, cand alte solutii nu dau randament.

De asemenea, un aspect foarte important de mentionat este si pretabilitatea hibridului PT303 pentru agricultura organica/ecologica, fiind singura solutie de a reduce infestarea plantelor cu Sclerotinia si multiplicarea sclerotilor in viitor. Corteva ofera prin portofoliul actual, solutii reale fermierilor ce s-au integrat in agricultura organica.

Pentru siguranta culturii de rapita, hibridul marca Pioneer® PT303 Sclerotinia Protector este alegerea perfecta!

Andrei Ciocoiu

Category Marketing Manager Oilseeds

Corteva Agriscience Romania si Moldova

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!