Statia de conditionare a companiei Corteva Agriscience din Romania a incheiat cu succes sezonul de productie

Publicat de

Statia de procesare samanta a companiei Corteva Agriscience, situata in Afumati, a incheiat cu succes sezonul de productie cu peste 1,6 milioane de unitati de porumb, floarea soarelui si soia, pregatiti pentru sezonul agricol 2020.

Aflata la 12 km de Bucuresti, amplasata pe o suprafata de 15 ha, este cea mai mare statie de procesare seminte din Romania, iar dintre facilitatile Corteva, a doua ca si capacitate din Europa. In Afumati se proceseaza peste 50 de hibrizi de porumb si floarea soarelui marca Pioneer® pentru 15 tari, concentrandu-se foarte mult pe piata locala din Romania si Moldova. De asemenea, piete foarte importante pentru companie, din punct de vedere al volumelor livrate, sunt cele din Bulgaria, Ucraina, Rusia si Polonia.

Prima reprezentanta comerciala din Bucuresti a fost deschisa in anul 1992, iar statia de la Afumati a fost construita in anul 2002. In cei 18 de ani de functionare, milioane de saci au fost procesati aici, completand astfel valoarea genetica exceptionala a semintelor, prin tratamentele premium aplicate. Statia de procesare dispune de cele mai moderne echipamente din industrie, sortere optice, masini de tratat performante care aplica cu precizie de cateva mg pe bob. Unitatea de productie de seminte respecta cele mai inalte standarde internationale si toate cerintele legislatiei romanesti cu privire la conditiile de munca, reglementarile de siguranta si cele ecologice.

Aici se prelucreaza porumb si floarea soarelui din tot sudul, sud estul si nord estul tarii. Compania colaboreaza cu numerosi fermieri, cu o lunga traditie in producerea de seminte si cu care mentin o relatie de parteneriat de mult timp.

Statia dispune de o echipa tanara, dinamica, experimentata, in care se investeste permanent si care asigura o eficienta extraordinara. Peste 300 de angajati permanenti si sezonieri garanteaza ciclul complet de productie al hibrizilor de inalta calitate al brandului Pioneer®.

Incepand cu 2019, in Romania se aplica tehnologia premium LumiGEN™ de tratament samanta pentru hibrizii de floarea soarelui si porumb marca Pioneer®.  Aceasta tehnologie ofera cea mai buna si stabila protectie impotriva daunatorilor si a bolilor in perioada critica de crestere a culturilor, cu impact limitat asupra mediului, potentand astfel genetica de exceptie a semintelor Pioneer®.

Facilitatea de productie foloseste o noua tehnologie inovatoare de ambalare a semintelor, denumita Easy Open, pentru toate culturile realizate in Afumati. Toti sacii comandati sunt Easy Open. Pe langa aceasta tehnologie, pe toate ambalajele de seminte Pioneer® se aplica o holograma speciala, un sistem unic de protectie impotriva contrafacerii denumit IZON®.

In acest sezon capacitatea de conditionare a crescut cu 60% fata de sezonul trecut. Acest lucru a determinat o crestere a nivelului de deservire a clientilor, care pot beneficia in timp util de produsele Corteva. Foarte important este procesul de calibare la floarea soarelui pe 3 calibre, care inseamna o mai buna uniformitate a semintelor, cu impact major asupra plantabilitatii, precum si selectarea semintelor de floarea soarelui de catre un sorter optic inainte de tratament, rezultand o puritate fizica imbunatatita.

Astfel, aici, in statia de procesare a semintelor Corteva din Romania, dispunem de cele mai moderne echipamente si investim permanent in tehnologie, asigurand material semincer de inalta calitate pentru fermierii romani. Datorita abordarilor si tehnologiilor inovatoare, precum si a vastei experiente acumulate de personalul nostru de-a lungul timpului, ajutam fermierii romani sa obtina maximul din munca lor, creand in acelasi timp conditiile necesare pentru dezvoltarea productiei in Romania. Punem un foarte mare accent pe siguranta si protectia muncii, toate procesele desfasurandu-se in conditii de maxima siguranta pentru toti operatorii nostri. Pentru partea de tratamente samanta si alte inputuri lucram cu furnizori de top, pentru ca la final sa obtinem cea mai performanta samanta”, a declarat Marian Pascariu, directorul statiei de productie Corteva Agriscience din Romania.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

™ ,®, Marci comerciale si marci de servicii ale companiilor Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer si ale companiilor afiliate

Persoana de contact cu mass-media

Maria Cirja

Marketing Manager Romania& Rep. Moldova

Tel: +40 746 228 902, maria.cirja@corteva.com

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News