Acord comercial semnat intre Corteva Agriscience™ si Pro Farm Technologies

Publicat de

Cele doua companii vor colabora in Europa pentru dezvoltarea de produse biologice pe baza unor tehnologii brevetate de Pro Farm, menite sa creasca randamentul recoltelor

Corteva Agriscience™ si Pro Farm Technologies Ltd., companie agricola finlandeza, axata pe dezvoltarea de produse biologice inovatoare, au anuntat semnarea unui acord comercial exclusiv, pe termen lung, pentru Europa. Impreuna, cele doua companii vor dezvolta si comercializa o gama de produse naturale care vor fi aplicate pe seminte. Solutiile vor fi dezvoltate pe o platforma tehnologica brevetata de Pro Farm si vor oferi agricultorilor europeni cele mai bune instrumente disponibile pentru stimularea cresterii plantei si imbunatatirea sanatatii acesteia, permitand  obtinerea de randamente si calitati superioare pentru recolte.

Misiunea Corteva Agriscience™ este aceea de a oferi agricultorilor solutii complete care sa-i ajute sa maximizeze randamentele obtinute si sa adreseze provocarile specifice domeniului. Suntem foarte incantati sa anuntam colaborarea cu Pro Farm Technologies pentru a oferi produse performante de tratare a semintelor, care raspund nevoilor fermierilor europeni, imbunatatesc starea generala de sanatate a plantei si vin in intampinarea asteptarilor consumatorilor”, declara Andre Negreiros, Lider Tehnologii Aplicate Semintelor, Corteva Agriscience Europa. „Aceasta colaborare reflecta deschiderea Corteva Agriscience in materie de inovare si sustinerea acordata colaborarilor in intreaga lume pentru obtinerea unor noi produse care sa creasca productivitatea obtinuta de fermieri, sustenabilitatea si sa permita cultivarea unor produse importante pentru generatiile actuale si cele viitoare”.

Cercetarile Pro Farm in domeniul biopolimerilor au dus la dezvoltarea unei platforme naturale bazata pe solutii biologice obtinute din plante, combinate prin formule proprii, patentate si protejate de brevete. Produsele foarte concentrate pot fi absorbite usor de organismele vii. Stimulatorii pentru plante rezultati contribuie la fixarea mai rapida in pamant, ajuta in procesul de rasarire si imbunatatesc starea generala de sanatate a plantei.

Corteva va lansa in sezonul 2020 – 2021 primele seminte de porumb, floarea soarelui si rapita pentru ulei care includ solutii oferite de platforma Pro Farm din Europa, obiectivul fiind acela de a trata seminte utilizate in culturi intinse pe o suprafata totala de peste 10 milioane de hectare.

Pentru Pro Farm este o oportunitate excelenta ca produsele noastre naturale sa aiba impact la scara larga si sa ajute cultivatorii sa raspunda cererii din ce in ce mai mari dar si conditiilor din ce in ce mai grele de lucru din domeniu. Acordul permite utilizarea solutiilor noastre naturale, puternice pentru obtinerea unor recolte intinse pe milioane de hectare, care vor sprijini intregul lant de aprovizionare cu alimente, si, in primul rand, pe agricultori”, a declarat Matti Tiainen, CEO Pro Farm Technologies.

Amploarea si acoperirea pe care o ofera Corteva platformei noastre fac ca, prin utilizarea tehnologiei Pro Farm, cu solutii pe baza de plante, sa contribuim la generarea unui randament suplimentar de miliarde de kilograme in regiune pana in anul 2021 – datele au la baza randamentele medii obtinute in faza de teste pe culturile vizate. Pentru noi, faptul ca vom avea un impact real, semnificativ in viata de zi cu zi a agricultorilor este o mare oportunitate. Suntem impresionati sa vedem echipele Corteva in actiune si cat de aproape lucreaza cu un numar mare de agricultori pentru a aduce in piata cele mai bune instrumente agricole posibile. Aceasta relatie apropiata cu fermierii ne ajuta in stabilirea liniei de produse care vor intra in faza de cercetare, avand in vedere ca, in cadrul acestui acord pe termen lung cu Corteva, ne dorim sa lansam, prin platforma noastra, noi produse biologice pentru agricultori”.

Despre Corteva Agriscience™

Corteva Agriscience™ este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai usor de recunoscut marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.com.

Puteti urmari Corteva Agriscience™ si pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

Despre Pro Farm Technologies

Pro Farm Technologies este o companie specializata in solutii biologice, obtinute stiintific, adresate fermierilor. Pro Farm doreste sa imbunatateasca sanatatea plantelor si productivitatea agricultorilor prin utilizarea celor mai importanti biopolimeri, creand produse noi si eficiente pe propria platforma. Aceasta platforma brevetata permite Pro Farm sa proiecteze pentru Corteva produse pentru recolte, adaptate unor regiuni specifice. Pe termen lung, compania poate include in oferta micro-organisme care sa faciliteze cresterea plantelor, plus alte ingrediente active care actioneaza eficient si sunt usor de utilizat. Avand clienti in intreaga lume, Pro Farm castiga rapid teren pe piata tehnologiilor aplicate semintelor oferind produse biologice robuste care ii ajuta pe fermieri sa obtina o productivitate superioara, imbunatatind in acelasi timp sanatatea plantelor. Pro Farm Technologies are birouri in Finlanda, Estonia, Franta (deschiderea acestuia va avea loc in ultimul trimestru al anului 2019), SUA, Brazilia si Uruguay.

 

™ ,®, Marcile comerciale si  marcile de servicii ale Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer si ale companiilor afiliate sau ale proprietarilor acestora.
Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!