ALCEDO la FarmConect

Publicat de

In contextul noii Politici Agricole Comune, participarea companiei ALCEDO la targul FarmConect a insemnat pe langa prezentarea PORTOFOLULUI ISCUSIT de produse pentru protectia plantelor, seminte si ingrasaminte si prezentarea serviciilor care au fost dezvoltate aici local in Romania si dedicate solului si carbonului.

Anul acesta am finalizat investitiile in noul laboratorul de analize de sol MyAlcedoLab si impreuna cu compania romaneasca de soft Ogor am automatizat procesul „comanda – prelevare – rezultate” analize de sol.

Astfel, in laboratorul MyAlcedoLab punem la dispozitia fermierilor cele mai complete analize de sol si apa din piata. Analizam 17 parametri pentru sol si 30 de parametri pentru apa.

Facem analize de sol de peste 10 ani, avem o echipa de profesionisti si in plus anul acesta am facut pasul catre etapa urmatoare, respectiv am automatizat/digitalizat procesul de „comanda – prelevare – rezultate” probe de sol.

Programul MyAlcedoSoil powered by OGOR se poate accesa pe site-ul Alcedo, la sectiunea MyAlcedoSoil. Prin crearea unui cont GOLD:

  • se pot plasa online comenzi pentru analizele de sol in mai putin de 10 minute;
  • fermierii pot avea acces la imagini satelitare, date meteo si evolutia culturilor pe parcusul sezonului si nu numai.

Prelevarea de probe geolocalizate se poate face prin intermediul aplicatiei mobile MyAlcedoSoil – disponibila in Google play, iar rezulatatele se vor trimite disponibile in format PDF, dar si sub forma de harti digitale. Pe langa rezultatele analizelor este important de retinut ca transmitem fermierilor si un plan de fertilizare personalizat dar si un memoriu tehnic.

In acelasi timp Alcedo ofera fermierilor un program pentru cunoasterea bilantului de carbon al fermei MyAlcedoCarbon. Acesta este primul pas inainte de inscrierea intr-un program de carbon. MyAlcedoCarbon are 2 variate: BASIC si PREMIUM.

In functie de optiunea fermierului, dupa efectuarea auditului, acesta va primi:

  • un raport bilant carbon;
  • un program de tranzitie personalizat;
  • vizite ale specialistilor nostri in ferma.

Pot incheia prin a spune ca avem un portofoliu robust de produse si servicii dedicate agriculturii moderne si care aduc valoare adaugata in orice ferma, Alcedo fiind una din primele alegeri ale fermierilor romani.

S-ar putea să te intereseze

Hot News