Aplicati FOLIMAX BORON-ECOMAX sau FOLIMAX BMOL ECOMAX la culturile de rapita, floarea soarelui, porumb, sfecla de zahar, pomi fructiferi, vita-de-vie, dar si la alte culturi

Publicat de

Borul este un micronutrient esential pentru plante si, desi este necesar in cantitati mici, are un rol critic in asigurarea sanatatii si randamentului acestei culturi. Iata beneficiile utilizarii ingrasamintelor foliare cu bor pentru culturile de rapita semanate in toamna:

  • Cresterea rezistentei la stres

Culturile agricole si horticole sunt adesea supuse la stresuri abiotice, cum ar fi seceta, temperaturile extreme, cu diferente mari intre zi si noapte’, etc. Borul ajuta la cresterea rezistentei plantelor la astfel de conditii dificile, contribuind la reducerea impactului stresului asupra culturilor.

  • Imbunatatirea absorbtiei nutrientilor

Borul are un rol cheie in procesul de absorbtie a altor nutrienti esentiali, cum ar fi calciu, magneziu si fosfor. Prin utilizarea ingrasamintelor foliare cu bor, se poate asigura o absorbtie mai eficienta a acestor nutrienti, ceea ce duce la o nutritie mai buna a plantelor.

  • Sprijinirea formarii florilor si a productiei

Borul are un rol esential in fertilitatatea polenului , dar si foarte important in dezvoltarea florilor si fructelor, marind eficacitatea polenizarii si formarea semintelor.

Borul este adesea deficitar in sol, ceea ce poate afecta negativ culturile agricole si horticole. Utilizarea ingrasamintelor foliare cu bor ajuta la corectarea acestor deficiente si asigura o nutritie adecvata a plantelor pe tot parcursul sezonului de crestere.

In concluzie, utilizarea ingrasamintelor foliare cu bor, asa cum este FOLIMAX BORON-ECOMAX sau FOLIMAX BMOL ECOMAX poate aduce o serie de beneficii semnificative culturilor mentionate. Aceste beneficii includ o crestere mai rapida si uniforma a plantelor, o mai buna rezistenta la stres, o absorbtie eficienta a nutrientilor, productie sporita si reducerea deficientelor de bor.

In final, aceasta se traduce printr-o productie agricola mai bogata si de calitate superioara, ceea ce este esential pentru agricultura de succes.

S-ar putea să te intereseze

Hot News