Atentie la atacul afidelor la cerealele de toamna!

Publicat de

Dupa o vara foarte secetoasa, a venit si un septembrie la fel de secetos pentru anumite zone din tara. Culturile de rapita au avut deja parte de un prim val de daunatori, iar la cum se prezinta lucrurile, nici graul sau alte cereale paioase semanate in aceasta toamna nu vor fi ocolite. Vor aparea in primul rand afidele, dupa care si mustele cerealelor.

Dar azi o sa vorbim numai despre afide…

De ce sunt asa multe?

Pentru ca sunt numeroase specii, sunt polifage, deci ataca multe culturi, intepand si sugand sucul celular al plantelor, iar daca nu se intervine cu masuri de combatere, pot cauza pagube mari, inclusiv moartea plantelor.

Si ce nu trebuie uitat, afidele sunt vectori pentru viroze, care odata intrate in plante sunt greu de combatut. Poate cea mai buna masura de combatere a virozelor este stoparea vectorului, adica combatera afidelor si a altor insecte care inteapa si sug sucul celular al plantelor.

Cu ce le putem combate?

La ALCEDO gasiti trei insecticide din categoria piretroizilor: FASTER DELTA (deltametrin 25 g/l), FASTER GOLD 50 EC (lambda-cihalotrin 50 g/l) si KARIS 10 CS (lambda-cihalotrin 100 g/l), insecticide care combat mai multi daunatori, inclusiv afidele.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

S-ar putea să te intereseze

Hot News