Atentie!!! Temperaturile ridicate din zonele de sud si sud-est pot favoriza aparitia gargaritei tulpinilor de rapita (Ceutorhynchus napi)

Publicat de

In ultimii ani, in luna februarie a fost mult mai cald decat in mod normal, in ciuda faptului ca mai vine si cate un episod de iarna, care poate tine cateva zile.

Aceasta primavara extratimpurie vine „la pachet” si cu daunatorii culturii rapitei de toamna, iar o prima provocare cu care se vor confrunta fermierii la inceputul primaverii va fi gargarita tulpinilor de rapita (Ceutorhynchus napi).

In aceste conditii, pentru depistarea gargaritei tulpinilor, va recomandam sa utilizati capcane lipicioase si sa monitorizati zilnic intre orele 10:00 si 12:00 culturile de rapita.

La aparitia a 3 pana la 5 daunatori, efectuati un tratament de combatere cu un insecticid piretroid de sinteza, cum este FASTER DELTA (0,3 l/ha) care, pe langa gargarita tulpinilor de rapita, combate si alti daunatori, asa cum este viespea rapitei.

Insa, pentru o perioada mai lunga de control, va recomandam MOSPILAN 20 SP in doza de 0,150 kg/ha + FASTER DELTA, in doza de 0,3 l/ha, in asocierea cu unul din adjuvantii VITAL 90 (250 ml in 250 l apa), HURRICANE (125 ml in 250 l apa) sau SILWET STAR (125 ml in 250 l apa).

Si daca tot interveniti in sola, nu este rau sa aplicati si un erbicid pentru combaterea buruielilor, in special a celor cu frunza lata, asa cum este KORVETTO, in doza de 1 l/ha.

S-ar putea să te intereseze

Hot News