Solutiile ASCENZA pentru bioprotectie in agricultura, alaturi de produsele conventionale

Publicat de

Astazi am participat la lansarea gamei BLEXIA by ASCENZA. 

ASCENZA activeaza in domeniul protectiei culturilor din 1965, fiind o companie independenta, cu radacini puternice pe piata europeana. Fabricile lor sunt localizate in Setubal – Portugalia si imbina produsele conventionale pentru protectia plantelor cu cele dedicate bioprotectiei.

In contextul in care cele mai recente informatii care vin de la Bruxelles confirma ca statele membre, in cadrul Directivei de utilizare durabila a pesticidelor 128/2009, sunt obligate in continuare sa reduca consumul de pesticide cu 50% fata de anul de referinta 2018, reprezentantii firmei ASCENZA au lansat gama BELXIA destinata bioprotectiei.

BLEXIA este o noua gama de produse, aliniata cu cererile consumatorilor si cu initiativa Farm to Fork. Aceste produse vor da posibilitatea fermierilor de a beneficia de solutii echilibrate si sustenabile pentru un sistem alimentar sanatos.

In panelul dedicat intrebarilor, specialistii ASCENZA au evidentiat faptul ca aceste produse de biocontrol trebuie sa faca parte dintr-o tehnologie integrata, alaturi de produsele conventionale de protectie a plantelor, scopul lor nefiind de a inlocui produsele conventionale pe toata perioada de vegetatie, ci de a veni cu solutii prietenoase si sustenabile pentru perioada inainte de recoltare. De aceea, programele tehnologice la nivel de ferma vor trebui regandite.

Produsele prezentate au fost:

Carpet (hidrogencarbonat de sodiu 990 g/kg) combate fainarea la vita de vie, pomi fructiferi si legume, creand un mediu nefavorabil dezvoltarii ciupercilor patogene.

Equiset (extract natural de Equiseum arvense) actioneaza ca fungicid impotriva manei la vita de vie si legume, fiind adecvat pentru programele de reziduuri zero.

Prevatect (clorhidrat de chitosan 50 g/l) poate fi folosit impotriva putregaiului cenusiu la vita de vie, fructe si legume, dar si impotriva bolilor la cereale, cartof si sfecla.

Valesco (extract natural de urzica 15 g/l) are un excelent efect de soc, prezentand in acelasi timp actiune repelenta impotriva daunatorilor si acarienilor.

Toate aceste produse sunt autorizate in agricultura ecologica si in programele integrate de gestiune a bolilor si daunatorilor.

S-ar putea să te intereseze

Hot News