Ce soi de grau ofera calitate superioara pentru segmentul de panificatie?

Publicat de

SORRIAL este un soi nearistat de grau cu un potential de productie ridicat, ce prezinta calitate superioara pentru segmentul de panificatie. Ce insusiri fiziologice are? Este tolerant la bolile specifice culturii de grau? Ce indici de calitate are? Raspunsurile, mai jos.

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi nearistat
  • alungirea paiului: semi-timpurie
  • aparitia spicului: semi-timpurie
  • talie plantelor: mica-medie
  • boabe de duritate medie si uniformitate foarte buna
  • toleranta la inghet: tolerant
  • toleranta la cadere: tolerant
  • toleranta la seceta: tolerant

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): foarte putin sensibil
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte putin sensibil
  • rugina bruna (Puccinia recondita): sensibil
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): putin sensibil
  • septorioza (Septoria tritici): putin sensibil

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 12-16 %
  • energie: 220-250
  • segment de panificatie: grau de calitate superioara
  • potential de productie ridicat
  • MMB: 46 g

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
  • densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/mp

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!