Corteva Agriscience a raportat rezultatele financiare pe primul trimestru al anului 2020

Publicat de

Romania a inregistrat o crestere a vanzarilor nete de peste 20%

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) a raportat rezultatele financiare pe trimestrul incheiat la 31 martie 2020. Vanzarile nete inregistrate pe primul trimestru al anului 2020 au fost de 4 miliarde USD, mai mari cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

EBITDA operational a fost de 794 milioane USD, mai mare cu 53% fata de acelasi trimestru al anului trecut, intrucat castigurile din volum si preturi, precum si masurile continue de imbunatatire a costurilor, au fost mai mari decat pierderile datorate impactului nefavorabil al cursului valutar. Vanzarile pentru afacerea cu Seminte au crescut organic cu 27%, crestere datorata in primul rand vanzarilor mai mari de porumb in America de Nord, dar si vanzarilor semnificative de floarea soarelui si porumb in Europa. Vanzarile pentru segmentul de Protectia Plantelor au crescut organic cu 10%, ca urmare a cererii majore de produse noi la nivel global.

Rezultatele din Romania

Corteva Agriscience Romania a incheiat cu succes primul trimestru al anului 2020, in ciuda situatiei create de COVID 19. Produsele au ajuns la timp, iar vanzarile si livrarile efectuate in trimestru IV al anului trecut, au facut ca procesul din trimestrul I al acestui an sa fie un succes, respectand astfel angajamentul Corteva fata de clienti.

In Romania, Corteva Agriscience a inregistrat o crestere a vanzarilor nete cu peste 20% in primul trimestru al anului 2020, consolidandu-si astfel pozitia de leader detasat pentru afacerea cu Seminte si Produse de Protectia Plantelor, atat pe piata din Romania, cat si din Moldova.

Tratamentul cu LumiGEN™ – o solutie premium de tratament samanta, a fost aplicat pe tot volumul de porumb comercializat. Aceasta tehnologie ofera cea mai buna si stabila protectie impotriva bolilor in perioada critica de crestere a culturilor, cu impact limitat asupra mediului, protejand potentialul genetic de exceptie al semintelor Pioneer®. Aceasta tehnologie se aplica incepand cu 2019, pe hibrizii marca Pioneer® de porumb, floarea soarelui, rapita si soia.

Statia de procesare samanta a companiei Corteva Agriscience, situata in Afumati, a incheiat cu succes sezonul cu peste 1,6 milioane de unitati de porumb, floarea soarelui si soia. Facilitatea de productie foloseste o noua tehnologie inovatoare de ambalare a semintelor, denumita Easy Open, pentru toate semintele procesate in Afumati. Pe langa aceasta tehnologie, pe toate ambalajele de seminte Pioneer® se aplica o holograma speciala, un sistem unic de protectie impotriva contrafacerii denumit IZON®.  In acest sezon capacitatea de conditionare a crescut cu 60% fata de sezonul trecut. Acest lucru a determinat o crestere a nivelului de deservire a clientilor, care pot beneficia in timp util de produsele Corteva.

Segmentul de Protectia Plantelor al companiei Corteva Agriscience a avut o crestere semnificativa in acest sezon. Vanzarile nete s-au dublat in primul trimestru al anului 2020, fata de aceeasi perioada a anului precedent. Aceasta crestere se datoreaza cererii sporite de produse inovatoare pe care compania le detine in portofoliu.

Corteva si-a consolidat pozitia de leader pe segmentul erbicidelor pentru cereale, avand o crestere remarcabila. Erbicidele pentru cultura de porumb au inregistrat de asemenea o crestere exponentiala,  datorata ofertei unice care inglobeaza cei mai performanti hibrizi de porumb din gama Optimum® AQUAmax® si cele mai eficiente erbicide postemergente.

Corteva a lansat doua insecticide care au la baza doua molecule noi. Delegate™ – pe baza de Spinetoram si Closer™ – pe baza de Isoclast™ active, au castigat increderea fermierilor inca de la lansare. Cultura de rapita va beneficia incepand din acest an de noua molecula Arylex™ active, care se regaseste in erbicidul unic, postemergent Korvetto, care va deveni prima alegere a cultivatorilor de rapita din lume.

Corteva Agriscience continua sa ofere clientilor cel mai complet portofoliu de produse de inalta calitate si performanta. Compania ofera fermierilor in fiecare sezon hibrizi noi de porumb, din gama Optimum® AQUAmax®, cea mai performanta genetica din ultii ani . Pentru cultivatorii de floarea soarelui, hibrizii marca Pioneer® sunt prezenti aproape in fiecare ferma, datorita productivitatii exceptionale si celei mai avansate tolerante la seceta si Lupoaie.

La rapita, Corteva Agriscience ofera de asemenea o gama foarte bine adaptata conditiilor din Romania, cu un potential productiv de neegalat si caractere agronomice excelente. Aceste avantaje au facut ca produsul cel mai vandut din sezonul trecut sa fie hibridul Pioneer PT264 conform studiului de piata Klefmann 2020.

Soiurile de lucerna si soia, raspund cerintelor fermierilor care isi doresc performanta si furaje de calitate.

Oferta de produse pentru protectia culturilor, prin moleculele unice Arylex™ active, Aminopyralid, Picloram, Isoclast™ active,  Spinetoram, Spinosad, Zorvec™ active, Proquinazid, acopera majoritatea culturilor si nevoile acestora.

Un avantaj competitiv ale companiei Corteva Agriscience il reprezinta echipa tehnica si comerciala,  care ofera expertiza agronomica cu cel mai inalt profesionalism. Continuitatea comunicarii cu principalii actori din piata, cand intalnirile fata in fata sunt limitate, este asigurata de capacitatea companiei de a folosi toate instrumentele de comunicare online.

In martie, site-ul Corteva Romania a fost cel mai vizitat din Europa, ceea ce demonstreaza nevoia fermierilor de informatii si suport. De asemenea, pagina de YouTube Corteva Romania, pe care va invitam sa o accesati, este cea mai vizitata din Europa (cel mai actualizat playlist, cel mai mare numar de vizualizari/ videoclipuri tehnice). Informatiile difuzate pe aceste cai vin in intampinarea nevoilor de informatie ale tuturor clientilor nostri.

Corteva Agriscience isi consolideaza pozitia de leader pe o piata competitiva, datorita eforturilor incredibile si dedicarii echipei noastre, dar si prin sprijinul de nadejde al partenerilor nostri. In aceasta perioada dificila, continuam sa ne sprijinim clientii cu seminte de inalta calitate, produse inovatoare pentru protectia plantelor si asistenta agronomica profesionala, folosind noi abordari de management. Sunt mandru de echipa noastra si sunt sigur ca impreuna vom putea obtine cele mai bune rezultate. De asemenea, sunt recunoscator pentru increderea fermierilor romani si doresc sa va asigur de implicarea companiei Corteva, in orice moment si in orice situatie.” a afirmat Jean Ionescu – Country Leader Romania si Moldova.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

™ ,®, Marci comerciale si marci de servicii ale companiilor Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer si ale companiilor afiliate

Persoana de contact cu mass-media

Maria Cirja

Marketing Manager Romania& Rep. Moldova

Tel: +40 746 228 902, maria.cirja@corteva.com

Comunicat de presa Corteva Agriscience

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!