Corteva Agriscience anunta al treilea sezon al programului TalentA

Publicat de

In data de 17 iunie 2022, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, Corteva Agriscience, a anuntat lansarea programului TalentA – un program educational gratuit pentru dezvoltarea competentelor profesionale in managementul afacerilor si agricultura, dedicat femeilor inovatoare din mediul rural. Fiecare femeie care activeaza in agricultura se poate alatura programului pentru a obtine gratuit educatie in acest domeniu si pentru a concura pentru fonduri cu o valoare totala de 15.000 $ oferite de Corteva Agriscience. Compania va alege cele mai bune 3 proiecte ale femeilor care activeaza in agricultura.

Fondat si sponsorizat de catre companie pentru al treilea an consecutiv, programul se va desfasura timp de 3 luni incepand cu data de 25 iulie si va include doua module: modulul de business (10 cursuri) si modulul de agribusiness (8 cursuri). Cursurile vor fi sustinute de specialistii Corteva si membrii echipei Starperfomining – companie de consultanta in afaceri  care este partenerul oficial al programului pentru al treilea an consecutiv.

In program se pot inscrie femeile care lucreaza in agricultura si locuiesc in zone rurale, cu varsta de peste 18 ani, cat si studentele universitatilor agricole care doresc sa dezvolte proiecte noi si sunt hotarate sa faca din afacerea lor o intreprindere sustenabila, dinamica si competitiva, dar si sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor in care traiesc si muncesc. Toate femeile care se vor inscrie in program pe website-ul Corteva pana la data de 22 iulie pot participa la cursurile gratuite de dezvoltare a competentelor.

Pe parcursul desfasurarii programului, participantele vor avea ocazia de a construi proiecte inovatoare si de a concura pentru a obtine fonduri din partea companiei, acestea fiind menite sa sustina securitatea alimentara prin furnizarea de alimente necesare si combaterea saraciei, asigurarea accesului la apa potabila, sprijinirea reducerii risipei alimentare, combaterea schimbarilor climatice si conservarea ecosistemelor. Corteva Agriscience mentine valoarea premiilor acordate la finalul instruirii in anul 2021, pentru a asigura facilitarea implementarii celor mai bune planuri de afaceri. Aceasta suma se ridica la 15 000 $* si va distribuita dupa cum urmeaza:

  • locul I – 6.000 $,
  • locul II – 5.000 $,
  • locul III – 4.000 $.

* calcul in moneda nationala la cursul de schimb al BNR, valabil in ziua transferului de fonduri.

Ceremonia de Premiere  va avea loc in data de 15 octombrie – Ziua Mondiala a Femeilor din Mediul Rural.

Unul dintre obiectivele noastre de sustenabilitate 2030 promite sa implice si sa dea forta femeilor care activeaza in agricultura. Acest lucru este esential pentru a sustine securitatea alimentara la nivel mondial, ele avand un impact major asupra peisajului antreprenorial din mediul rural. Femeile antreprenor din agricultura au nevoie de vizibilitate, recunoastere si sprijin pentru a-si dezvolta proiectele. Din acest motiv, s-a lansat programul TalentA care a oferit aceasta oportunitate educationala si financiara unui numar de peste 500 de femei talentate din Europa, inclusiv din Romania”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader Romania si Moldova in cadrul evenimentului.

Maria Cirja, Marketing Manager Corteva Agriscience Romania & Moldova, a vorbit despre programul TalentA in Romania: “Primele doua editii s-au dovedit a fi un real succes pentru Corteva Agriscience si antreprenoriatul agricol feminin din Romania. Ne adresam in continuare doamnelor intreprinzatoare din mediul rural pentru ca ne dorim sa sprijinim imbunatatirea calitatii vietii in aceste zone, dar si studentelor de la universitatile cu profil agricol care doresc sa-si dedice cariera acestei industrii si sa asigure progresul generatiilor viitoare. Prin intermediul programului TalentA, le oferim acces la informatie si la finantare, dar si sprijin sa-si dezvolte si sa-si modernizeze afacerea, sa o faca competitiva, productiva si creativa.

Pentru informatii suplimentare, reguli oficiale si inregistrare in program, vizitati site-ul Corteva si urmariti detalii despre Programul TalentA pe Facebook Corteva Romania.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie agricola globala, tranzactionata public, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – incluzand un mix echilibrat si divers de genetica, produse pentru protectia plantelor si solutii digitale vizand maximizarea productivitatii pentru a contribui la sporirea randamentelor si rentabilitatii. Detinand unele dintre cele mai recunoscute marci din agricultura si o serie de produse si tehnologii de top aflate in drumul catre piata, pozitionate pentru a genera crestere economica, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intregul sistem alimentar, indeplinindu-si promisiunea de a imbogati traiul celor care produc si celor care consuma, de a asigura progresul pentru generatiile urmatoare. Corteva Agriscience a devenit o companie publica independenta la 1 iunie 2019, dupa ce fusese anterior Divizia pentru Agricultura a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

TM ® SM Marci comerciale ale Corteva Agriscience si ale afiliatilor acestora sau ale detinatorilor lor respectivi.

Media contact

Georgiana Ajderov,

Corporate Communications Consultant Romania

+400754228975

rocomm@corteva.com

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!