Corteva Agriscience lanseaza Sclerotinia Protector, o noua tehnologie in cultura de rapita

Publicat de

Corteva Agriscience continua sa isi extinda gama de produse pe piata semintelor, venind cu noutati in portofoliul de hibrizi de rapita, oferind acces fermierilor la o genetica avansata care impacteaza imbunatatirea calitatii recoltelor, maximizand astfel potentialul productiv al fermelor agricole.

Dupa mai bine de 10 ani de cercetare in sere si laboratoare, realizand mai mult de 100 de testari in intreaga Europa, cercetatorii de la Corteva aduc in camp o combinatie de hibrizi cu cel mai bun randament de productivitate si in plus, toleranta impotriva Sclerotininei, in acelasi produs, in acelasi sac de seminte.

Sclerotinia Protector este o tehnologie unica aplicata culturii de rapita. In plus, aceasta noua genetica este adaptata pe scara larga si furnizeaza rezultate excelente in diferite regiuni si areale, de-a lungul anilor. Programul este axat pe imbunatatirea potentialului genetic de productivitate, prin livrarea de gene defensive puternice si imbunatatirea calitatii recoltei.

Programul de cercetare a rapitei de toamna  este parte a programului global de cercetare a culturii de rapita si am dezvoltat o expertiza puternica in transferul trasaturilor si tehnologiilor in germoplasma europeana de elita folosind markeri moleculari.

Corteva lanseaza in sezonul de semanat 2021, hibridul PT303, Sclerotinia Protector (SP), care reprezinta o trasatura unica a culturii de rapita de toamna. Aceasta caracteristica a fost obtinuta ca urmare a multor ani de ameliorare specifica si testari in Europa. Am vrut astfel sa ne asiguram ca vom oferi fermierilor nostri o protectie consistenta si stabila, folosind germoplasma noastra de elita pentru performante de productie mai ridicate si mai sigure.

Beneficiul imediat si vizibil pentru fermierii care cultiva hibrizi de rapita Sclerotinia Protector, este scaderea gravitatii bolii pe camp si impactul asupra productiei este de asemenea vizibil in momentul in care comparam hibridul Sclerotinia Protector (SP) cu un hibrid sensibil, in aceeasi situatie.” a declarat Jean Ionescu Country Leader Romania si Moldova. „Primul nostru candidat, hibridul PT303 este exemplul perfect al acestei linii noi de produse, care ofera siguranta prin cel mai bun pachet de trasaturi si un potential productiv ridicat, confirmat de rezultatele inregistrate.

Pana in prezent, niciun hibrid de rapita nu a prezentat rezistenta la Sclerotinia. Astfel, singura solutie a cultivatorilor de a controla boala, a fost aplicarea in mod sistematic de fungicide la caderea primelor petale, pentru a preveni contaminarile foliare.

In 2021, lansarea primului hibrid tolerant va permite regandirea strategiei de protectie impotriva  sclerotiniei. Cu hibridul PT303, devine posibila rationalizarea protectiei fungice impotriva sclerotiniei. Acum, fermierul poate sa adapteze strategia de aplicare a fungicidelor in functie de factorii agronomici specifici terenurilor sale si contextului meteorologic la momentul infloririi culturii de rapita.

In 2021, vom continua cercetarile cu scopul de a completa baza noastra de date si de a ne imbunatati cunostintele legate de optimizarea programelor de utilizare a fungicidelor pe hibrizii toleranti din portofoliul Corteva.” a declarat Maria Cirja – Marketing Manager Romania si Moldova

Si cel mai important aspect il reprezinta angajamentul Corteva de a raspunde solicitarilor consumatorilor de produse si practici ecologice si de a raspunde cerintelor fermierilor de produse noi care sa le asigure venituri stabile.  Acesta este obiectivul nostru in ceea ce priveste ameliorarea, iar Sclerotinia Protector este parte a angajamentului nostru pentru o inovatie continua si o agricultura mai sustenabila.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globala, 100% dedicata agriculturii, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube

TM ® SM Marci comerciale ale Corteva Agriscience si ale afiliatilor acestora sau ale detinatorilor lor respectivi

Contact

Maria Cirja – Director Marketing Romania si Moldova
Corteva Agriscience
+ 40 74 622 8902
maria.cirja@corteva.com

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!