Rezumatul saptamanii 10.05 – 14.05.2021

Publicat de

Sanatatea Plantelor iti aduce rezumatul saptamanii…

1. Odata cu caldura, afidele (Aphis) au aparut peste tot, observandu-se atacuri puternice la culturile de cereale paioase. Daca nu se intervine la timp cu masuri de combatere, pagubele cauzate pot fi foarte mari, ajungandu-se pana la moartea plantelor. Cu ce putem combate afidele? Vezi aici.

2. Si in acest an MADR a aprobat tratarea semintelor de porumb cu NUPRID AL 600 FS, pana pe 24 mai, in zonele si pe suprafetele puternic afectate de atacul daunatorilor Tanymecus dilaticollis si Agriotes. Vezi aici ce solutii avem pentru floarea soarelui.

3. Rapita e in floare… si la fel si daunatorii! Citeste aici ce produse putem aplica pentru limitarea daunelor aduse de catre daunatorii rapitei specifici acestei perioade?

4. Vremea capricioasa din aceasta primavara a pus probleme fermierilor din multe zone ale tarii, intarziind semanatul culturilor de primavara. Pentru a inregistra o eficacitate cat mai ridicata in combaterea buruienilor din culturile de porumb si floarea soarelui, pot fi aplicate mai multe tratamente, in functie de speciile de buruieni existente si de dominanta acestora. Ce erbicide puteti alege pentru preemergenta? Raspunsul, aici.

Nimic nu este mai important decat sa fii informat la timp. Ramai conectat la noutatile din agricultura pe www.sanatateaplantelor.ro!

 

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!