Creditele de carbon le vor aduce bani fermierilor

Publicat de

Este clar ca oricine a citit o publicatie din agribusiness in ultima perioada, a citit si articole despre carbon, de la oportunitatile de a monetiza abilitatile fermierilor de captare a carbonului in sol, pana la fuziuni si achizitii de companii axate pe carbon.

In acest caz, fermierii sunt cei care detin o marfa solicitata de intreprinderile din intreaga lume: creditele de carbon. Si chiar acum, cumparatorii sau dealerii de credite de carbon sunt cei care incearca sa descopere cum pot negocia cel mai bine pentru a cumpara aceste credite. Aproape fiecare raport anual al companiilor listate vorbeste despre ESG – mediu, societate si conducere – iar compensarea emisiilor de carbon se afla pe lista prioritatilor tuturor.

Se pare totusi ca aceste credite de carbon ar fi oferite doar acelor fermieri care si-au schimbat recent practicile agricole. Cu alte cuvinte, daca un fermier practica agricultura conservativa de ceva timp, nu poate obtine niciun credit de carbon, iar acest lucru nu pare corect pentru fermierii care cultiva deja intr-un mod care capteaza mai mult carbon decat semenii lor.

Este clar ca mai multi cumparatori de credite de carbon vor aparea pe piata si, pe masura ce cererea va creste, oferta si cererea vor influenta pretul si masuratorile utilizate pentru calcularea creditelor de carbon.

Deci ce inseamna asta pentru fermieri? Cel mai usor ar fi sa traducem vanzarea creditelor de carbon in vanzarea oricarei alte marfuri. Fermierii au in mainile lor o marfa care va deveni mult mai solicitata decat este in prezent, iar piata creditelor de carbon este inca tanara si vor aparea multiple oportunitati pentru ca ei sa-si valorifice roadele muncii.

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!