Distributie pe Gustate vrea sa atraga 2 milioane de euro printr-un plasament privat la BVB

Publicat de

Compania vizeaza sa cumpere o fabrica in judetul Dolj si sa investeasca in imbunatatirea costurilor de productie si achizitii

  • Plasament privat pentru a atrage 2 milioane de euro
  • Planuri: achizitia unei fabrici, dezvoltarea retelei de distributie si retail, investitii in
    marketing si in imbunatatirea costurilor de productie si de achizitie
  • Achizitia, anul acesta, a unei fabrici in Dolj
  • Target 2021: afaceri de 60 de milioane de lei si cresterea profitabilitatii
  • Sponsor al CS Universitatea Craiova

Bucuresti, Craiova, 17 iunie, 2021: Distributie pe Gustate, companie de distributie si productie alimentara care activeaza in sudul Romaniei, urmeaza sa realizeze un plasament privat pe Bursa de Valori Bucuresti pentru a atrage doua milioane de euro prin majorare de capital social. Suma va sustine compania sa isi continue investitiile planificate pana la finalul 2022, printre care achizitia unitatii de productie pe care acum o utilizeaza in regim de inchiriere.

Distributie pe Gustate este o companie de distributie si productie de preparate din carne care activeaza in zona Olteniei si a Munteniei. Compania, lansata in 2011, a avut afaceri de 11,1 milioane de euro anul trecut. Initial a activat doar pe segmentul de distributie, dar incepand cu anul 2019 s-a extins si pe zona de productie a preparatelor din carne prin dezvoltarea propriului brand: Mezeluri din Banie.

Plasamentul privat va permite companiei sa-si continue cresterea intr-un ritm accelerat pe cele trei linii de business principale: distributie de produse alimentare, extinderea propriei retele de magazine si productia de preparate din carne sub brandul “Mezeluri din Banie”.

Plasamentul privat al actiunilor nou emise de catre Distributie pe Gustate pentru atragerea de capital este intermediat de compania de brokeraj Goldring. De asemenea, consultantul financiar al companiei Distributie pe Gustate este Valentin Nedelcu, fondator al Stiinta Banilor.

Discutii pentru achizitia anul acesta a unei fabrici de carne in Dolj

Prin aceste fonduri vom creste viteza procesului investitional in doua directii: achizitia anul acesta a unei unitati de productie pentru preparate din carne in judetul Dolj si imbunatatirea costurilor de productie si pentru achizitia de materii prime, ceea ce va creste marja si profitul companiei. De asemenea, o parte din suma va fi folosita pentru digitalizarea firmei si investitii in marketing pentru cresterea brandului Mezeluri din Banie. In viitorul apropiat avem in vedere si extinderea propriei retele de magazine in principalele orase din sudul Romaniei. In planurile noastre de investitii exista si alte proiecte si suntem bucurosi ca prin listarea companiei pe BVB, cu sprijinul partenerilor nostri – Goldring si Stiinta Banilor – vom reusi sa ducem compania la nivelul viziunii noastre”, afirma Bogdan Asan-Mic, actionar si administrator al Distributie pe Gustate.

Tranzactia pentru achizitia fabricii din judetul Dolj urmeaza sa fie finalizata in T2 anul acesta.

Target 2021: afaceri de 60 mil. lei si cresterea profitabilitatii

Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 54 milioane de lei (11,1 mil. euro), in crestere cu 50% fata de 2019 ca urmare a incheierii de contracte noi. De asemenea, compania a incheiat anul 2020 cu un profit net de 1,9 milioane de lei si estimeaza un rezultat net de 4,4 mil. lei pentru anul 2021. In present, Distributie pe Gustate are 128 angajati si estimeaza sa ajunga la 250, la finalul anului 2022.

Pentru anul acesta ne-am bugetat o cifra de afaceri de peste 60 de milioane de lei si o imbunatatire a profitabilitatii. Cresterea profitului va fi determinata de faptul ca o parte importanta din fondurile atrase prin acest plasament privat vor fi indreptate catre achizitia de bunuri si materii prime la preturi semnificativ mai competitive decat in prezent”, adauga Bogdan Asan-Mic.

Planuri pentru propria retea de magazine. Sponsor al CS Universitatea Craiova.

Compania are o retea de 14 magazine in orasele Pitesti, Costesti, Ploiesti, Dragasani, Bals, Craiova, Corabia, Targu Jiu, Strehaia, Bucuresti. In planul de investitii pe termen de 3-5 ani, managementul companiei planifica sa deschida magazine si depozite cash&carry in principalele orase din sudul Romaniei, acolo unde compania activeaza si cu distributia proprie.

De asemenea, conducerea companiei este in discutii cu distribuitori, retaileri si platforme de livrare astfel incat produsele Mezeluri din Banie sa fie distribuite la nivel national.

Distributie pe Gustate are peste 1.500 clienti business-to-business in judete precum Arges, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti, Hunedoara, Teleorman, Prahova, Dambovita, Ilfov.

In primul trimestru al anului 2021 brandul ”Mezeluri din Banie” a trecut printr-un rebranding care a avut ca obiectiv schimbarea etichetelor, dar si repozitionarea brandului de preparate din carne. Printre initiativele companiei in zona de marketing se numara si sponsorizarea echipei de fotbal CS Universitatea Craiova.

Despre Distributie pe Gustate

Distributie pe Gustate este o companie de distributie alimentara care activeaza in zona Olteniei si a Munteniei. Compania s-a extins incepand cu anul 2018 si pe zona de productie a preparatelor din carne prin dezvoltarea propriului brand: Mezeluri din Banie. Pentru 2021 conducerea companiei si-a bugetat o cifra de afaceri de 60 de milioane de lei.

Contact:

Diana Iosu, Corporate Communication Senior Advisor, DiFine PR

diana.iosu@difinepr.com

+40 784 222 555

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!