Incepand cu data de 06 ianuarie 2021, Asociatia Europeana pentru Protectia Culturilor va functiona avand o noua denumire – CropLife Europe si o organizare diferita. Astfel, asociatia CropLife Europe isi extinde domeniul de activitate in zona de agricultura digitala si de precizie, inovatie biotehnologica in domeniul plantelor, precum si biopesticide alaturi de pesticide.
Lansarea CropLife Europe are loc intr-un moment in care factorii de decizie, institutiile europene de la nivelul Uniunii Europene solicita din ce in ce mai mult sistemului agroalimentar sa adopte un model mai durabil de producere a alimentelor.
„Suntem de parere ca acest lucru se poate realiza cel mai bine printr-o abordare holistica, astfel incat o asociatie activa care reprezinta o serie de tehnologii sub un singur acoperis va fi mai bine echipata pentru a oferi solutiile integrate necesare, pentru o agricultura mai durabila si pentru a raspunde cerintelor in schimbare rapida venite din partea societatii si a politicilor aflate in evolutie continua”, a declarat Géraldine Kutas, Directorul General al CropLife Europe.
„Producerea unei cantitati suficiente de alimente in mod durabil nu poate fi realizata prin simpla reducere a disponibilitatii solutiilor de protectie si de hrana necesare plantelor care sunt cultivate de catre fermieri. In schimb, trebuie sa acceleram dezvoltarea de noi solutii mai bune si mai eficiente, sa incurajam practici agricole imbunatatite care utilizeaza mai multe tehnologii inovatoare pentru a produce hrana necesara in timp ce utilizeaza mai putine resurse”, a adaugat Directorul General al CropLife Europe.
In acest sens, membrii CropLife Europe vor continua sa investeasca in cercetare si dezvoltare, punand accentul pe inovatie pentru a sprijini productia de alimente in cantitati suficiente, intr-un mod corect, responsabil si durabil.
„Pactul Ecologic European al Comisiei Europene este un proiect revolutionar”, a declarat Livio Tedeschi (BASF), Presedintele CropLife Europe. „Strategiile UE De la ferma la consumator si Biodiversitate 2030, ne ofera tuturor o mare oportunitate, aceea de a practica o agricultura mai durabila; de a ne asigura ca Uniunea Europeana sprijina indeplinirea obiectivelor ONU de dezvoltare durabila si sa consolidam in continuare securitatea alimentara nu numai in Europa, ci si la nivel global. Ne dorim ca industria noastra sa faca parte din solutia care va contribui la indeplinirea obiectivelor Pactului Ecologic European. Ne vom juca rolul nostru si speram ca si alte parti interesate ni se vor alatura in gestionarea acestor subiecte cruciale”.
Asociatia extinsa CropLife Europe va cuprinde o gama mai larga de subiecte, reprezentand o imagine completa a agriculturii moderne si a ofertelor membrilor nostri, inclusiv:
- Pesticide si biopesticide utilizate in cultivarea organica a plantelor, pentru conservarea resurselor solului prin cultivare redusa sau cultivarea fara prelucrarea solului, precum si agricultura conventionala;
- Aplicatii digitale si de precizie care permit livrarea unei cantitati minime de produs, la locul potrivit, in momentul potrivit;
- Caracteristici biotehnologice ale plantelor care vor permite culturilor sa isi exprime potentialul maxim in conditii dificile folosind mai putine resurse sau sa ofere mai multe beneficii atunci cand sunt integrate in alimentatia oamenilor.
Despre CropLife Europe si AIPROM
CropLife Europe reprezinta solutii durabile de protectia culturilor, inovatoare si bazate pe stiinta. Solutiile puse la dispozitia fermierilor mentin culturile sanatoase si contribuie la aprovizionarea de alimente sigure, disponibile, accesibile, sanatoase si obtinute in mod durabil.
Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania-AIPROM, a fost infiintata in 2002 si reprezinta companiile care dezvolta, formuleaza si reambaleaza produse pentru protectia plantelor. AIPROM reprezinta aproximativ 90% din piata de produse de protectia plantelor din Romania. Totodata, AIPROM este membra a Asociatiei CropLife Europe. Obiectivul principal al industriei de protectia plantelor este acela de a oferi solutii durabile la provocarile agricole contemporane.
Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania si-a propus sa promoveze utilizarea responsabila a produselor pentru protectia plantelor in contextul agriculturii durabile, care combina respectul pentru sanatatea oamenilor, cu grija pentru un mediu sanatos, satisfacand, totodata, cererea tot mai mare de produsele agricole.