Fonduri aprobate pentru angajarea tinerilor in agricultura

Publicat de

In sedinta Guvernului de ieri, au fost aprobate Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 336/2018 privind aprobarea Programului de stimulare a angajarii tinerilor in sectoarele agricultura, acvacultura si industria alimentara. In contextul, in care in domeniul agricol trebuie atrasa forta de munca tanara, prin aceasta masura se creeaza cadrul legal, adecvat si mecanismele necesare de punere in aplicare a „Programului pentru stimularea angajarii tinerilor in agricultura, acvacultura si industria alimentara”, derulat pe perioada 2018-2020. Astfel, prezentul act normativ vine in sprijinul angajatorilor fermieri din agricultura, prin realizarea unui instrument de sustinere financiara, care sa ofere acestora posiblitatea de a angaja forta de munca tanara in sectoarele agricultura, acvacultura si industria alimentara.
Angajatorul fermier care face dovada angajarii a doi tineri beneficiari ai Programului beneficiaza de urmatorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoana astfel angajata:

  1. a) 1.000 leipentru persoanele cu studii superioarede specialitate in domeniul agricol, acvacultura si/sau industrie alimentara;
  2. b) 750 leipentru persoanele cu studii mediide specialitate, precum si cursuri de formare profesionala de scurta durata in domeniul agricol, al acvaculturii si/sau industriei alimentare;
  3. c) 500 leipentru persoanele fara studii.
    Tinerii beneficiari ai Programului trebuie sa aiba studii de specialitate in domeniul agricol, al acvaculturii si/sau industriei alimentare, conform codurilor COR.
    Valoarea Programului corespunzatoare anului 2019 este de 30 milioane lei si vizeaza acordarea unui sprijin financiar angajatorilor fermieri din agricultura, acvacultura si industria alimentara, in vederea angajarii tinerilor beneficiari ai Programului pe perioada determinata sau nedeterminata, dar nu mai putin de 12 luni, cu norma intreaga. In urma acestei masuri se estimeaza ca in anul 2019 vor fi angajati 3.000 de tineri. Pentru cei interesati, inscrierea in Program se face pana la data de 31 decembrie 2020.

Comunicat de presa MADR

S-ar putea să te intereseze

Hot News