O radacina puternica imbunatateste rezistenta la seceta

Publicat de

Vedem cu ochii nostri schimbarile climatice de care avem parte. Pentru a avea plante puternice si tolerante la seceta, cu o crestere mai buna, mai putine intrari in camp si care sa necesite mai putina intretinere, avem nevoie de radacini puternice. O crestere rapida a radacinilor este intotdeauna un factor important, deoarece ajuta planta sa se stabileasca mai repede.

Secetele de primavara au devenit din ce in ce mai frecvente, ceea ce inseamna ca plantele trebuie sa fie mai tolerante la seceta pentru a supravietui. Arhitectura radacinii este, de asemenea, foarte importanta in situatii de seceta in care exista inca apa in straturi de sol mai adanci. Radacinile adanci, care au un volum mare, imbunatatesc structura solului, maresc materia organica a acestuia si utilizeaza mai bine apa si nutrientii, chiar si in conditii de seceta. Radacinile puternice ajuta planta sa ramana verde si sanatoasa mai mult timp.

Pentru un start bun al culturilor, o rasarire uniforma si plante mai viguroase, va recomandam sa folositi si fertilizantul starter Microfert-U, ce are dublu rol: poate fi utilizat ca “starter” in tratamentul semintelor de cereale paioase de toamna, dar si ca un “protector” al substantei active insecticide (cipermetrin). Din punct de vedere “starter”, efectul este materializat prin evolutie mai viguroasa a plantelor (inclusiv dezvoltarea aparatului radicular) si, ca urmare, cresteri ale productiei. In aceste conditii, toate soiurile de cereale paioase din portofoliul de SEMINTE ISCUSITE de la Alcedo pot fi tratate la cerere cu fertilizantul Microfert-U, motiv pentru care vi le recomandam pentru acest sezon!

O alta veriga tehnologica este reprezentata de aplicarea la semanat a unui fertilizant starter, pentru o rasarire si o crestere a plantelor cat mai buna in primele faze de vegetatie. Va recomandam StartMAX EPE pentru o dezvoltare viguroasa a radacinilor si o absorbtie crescuta a cationilor din sol (calciu, magneziu, fier, mangan, zinc), dar si StartMAX HIP, pentru asigurarea unei nutritii optime cu fosfor si zinc, in special in primele faze de vegetatie.

Nu in ultimul rand, biostimulatorii din gama AlgaMAX si-au dovedit actiunea in ceea ce priveste o rasarire uniforma si viguroasa. Puteti alege fie AlgaMAX Fluid, fie AlgaMAX Complex NPK. Contin extracte de alge marine Ascophyllum nodosum extrase cu precizie, cu continut mare de substante bioactive, acid alginic, manitol si macroelemente. Stimuleaza cresterea, optimizeaza nutritia si intareste imunitatea plantelor de cultura fata de factorii de stres.

Nu uitati, tehnologiile trebuie adaptate la nevoile plantelor, utilizandu-se produse care sa le ajute sa treaca peste stresul hidric si climatic.

S-ar putea să te intereseze

Hot News