O sera cat 3 terenuri de fotbal, pe un acoperis din Montreal

Publicat de

In inima unuia dintre cele mai mari orase din Canada, pe acoperisul unui depozit din Montreal, compania Lufa Farms a deschis o sera in care cultiva vinete si rosii, pentru a satisface cererea de alimente de origine locala. Nu este tocmai cea mai “evidenta” locatie in care sa deschizi o sera, iar ceea ce o face speciala este ca a stabilit un record ca fiind cea mai mare sera din lume. Aceasta se intinde pe 15.000 de metri patrati, aproximativ dimensiunea a 3 terenuri de fotbal.

Misiunea companiei este de a cultiva alimente intr-un mod durabil acolo unde oamenii traiesc

a declarat Thibault Sorret, in timp ce arata prima recolta de vinete uriase.

Este a patra sera pe acoperis pe care compania a ridicat-o in Montreal. Se pare ca prima, construita in 2011, a deschis un nou drum.. pentru ca ideea a fost preluata si de americanul Gotham Greens, iar alte sere au fost construite pe acoperisurile cladirilor din New York, Chicago si Denver. De asemenea, French Urban Nature planifica o astfel de sera in Paris, pentru anul 2022.

Reinventarea sistemului alimentar

Lufa Farms a fost infiintata in 2009, din dorinta de a reinventa sistemul alimentar. Pe parcursul unui an sunt cultivate aproximativ 100 de soiuri de legume si ierburi, in recipiente hidroponice captusite cu nuca de cocos si hranite cu substante nutritive lichide. In fiecare saptamana sunt recoltate suficiente legume pentru a hrani 20.000 de familii. Singura nemultumire a clientilor este legata de epuizarea rapida a stocurilor in ceea ce priveste unele produse.

Vanzarile s-au dublat in timpul pandemiei

Complet automatizata, noua sera are un sistem de apa care colecteaza si reutilizeaza apa de ploaie, rezultand economii de pana la 90% in comparatie cu o ferma traditionala. De asemenea, avantajul de a fi pe acoperis este ca se recupereaza multa energie din partea de jos a cladirii, permitand economii considerabile de incalzire.

Lufa Farms si-a dublat vanzarile in timpul pandemiei de coronavirus, marele avantaj fiind posibilitatea plasarii comenzilor online si livrarea acestora acasa. Compania are acum 500 de angajati, cu 200 mai mult decat inainte de pandemie.

Amuzant este ca niciunul dintre fondatori nu a cultivat nici macar o rosie inainte de a deschide aceasta afacere.

sursa: https://phys.org/

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!