Problemele cauzate de driftul erbicidelor pot fi rezolvate?

Publicat de

Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului, 70 de milioane de lire sterline se pierd anual in Statele Unite din cauza erbicidelor care se pierd in mediu.

Productia de culturi la nivel global sufera din cauza driftului erbicidelor in afara tintei. Erbicidele care nu isi vizeaza tinta sau care se volatizeaza si se indeparteaza dupa aplicare afecteaza culturile sensibile. Acest fapt poate duce la supra-pulverizare, dar si la poluarea mediului.”, spune Joseph Batta-Mpouma.

Pentru a mentine aceste erbicide pe buruienile tinta si la sol, Joseph Batta-Mpouma si Gurshagan Kandhola au dezvoltat o formulare unica de nanomateriale biodegradabile derivate din deseuri celulozice, cum ar fi rumegusul.

Lucrand cu nano-toolbox-ul creat de Jin-Woo Kim, cercetatorul statiei de experimentare agricola din Arkansas, Batta-Mpouma si Kandhola au dezvoltat o nanoparticula de cristal celulozic, conceputa pentru a se lega de erbicide. Adaugate substantelor chimice folosite in agricultura ca adjuvant, particulele adauga greutate picaturilor de erbicid, determinandu-le sa cada mai repede si direct pe buruienile tinta in timpul aplicarii tratamentelor. De asemenea, previn volatilizarea substantei active, astfel incat produsul ramane pe buruieni.

Tehnologiile si metodele nano-toolbox ofera un control precis asupra dimensiunii, formei si functiei nanoparticulelor”, a spus Jin-Woo Kim. “Exista utilizari nelimitate pentru nanoparticulele de precizie atat in agricultura, cat si in alte domenii.

Sursa: http://news.agropages.com/News/NewsDetail—39219.htm

S-ar putea să te intereseze

Hot News