Portfolio Farm Furculesti, primul eveniment in camp din 2020 pentru Corteva Agriscience

Publicat de

Compania Corteva Agriscience a lansat o noua serie de evenimente Portfolio Farm, de aceasta data online. Avand in vedere masurile de siguranta care se impun in urma raspandirii virusului Covid-19, compania nu a dorit sa renunte la evenimentele de prezentare in camp, motiv pentru care acestea au fost mutate in spatiul online si astfel devin disponibile fermierilor interesati sa observe cum se comporta anumiti hibrizi si ce rezultate ofera produsele de protectia plantelor.

Astfel, primul eveniment de acest gen a avut loc la Furculesti, judetul Teleorman, in ferma domnului Cosmin Bacanu, acolo unde de altfel participau an de an fermierii din sudul tarii. Platforma de prezentare, pregatita cu minutiozitate, a cuprins loturi de porumb, floarea-soarelui si grau.

Gazdele evenimentului online au fost si de aceasta data Jean Ionescu – Country Leader Romania&Rep. Moldova, Maria Cirja – Marketing Leader Romania&Rep. Moldova, Liliana Ciulu – Director vanzari Zona 4, Ion Mutafa – Category Marketing Manager Erbicide, Mihai Valentin – Category Marketing Manager Porumb si Soia, Andrei Ciociu – Category Marketing Manager Culturi Oleaginoase  si, evident, fermierul Cosmin Bacanu.

Platforma din acest an este formata din loturi semanate cu 19 hibrizi de porumb, brandul Pioneer®, 14 hibrizii de floarea-soarelui Pioneer®, inclusiv hibrizi noi, precum si sole de grau unde au putut fi observate efectele produselor de protectia platelor din portofoliul Corteva.

De mai bine de 10 ani fermierii din zona Teleormanului veneau aici sa observe platforma Corteva, pentru ca puteau sa vada in vegetatie toti hibrizii Pioneer®, iar in ultimii 3 ani, puteau observa si cultura de grau care beneficia de produse de protectia plantelor din portofoliul companiei. Si in acest an, platforma asteapta vizitatorii, astfel ca daca au drum in zona, ii invitam pe agricultori sa observe culturile. In ceea ce priveste culturile de porumb si floarea-soarelui, terenul a fost arat in toamna, la adancimea de 30-35 cm, dupa care am facut o lucrare cu grapa cu discuri si am lasat in toamna terenul nivelat perfect, pentru a pastra apa in sol. In primavara am trecut cu un combinator superficial, la 5-8 cm, am semanat si am aplicat ingrasaminte complexe localizat la samanta. La porumb am semanat 70.000 de seminte germinabile/hectar, iar erbicidele le-am aplicat conform recomandarilor. La floarea-soarelui am ales sa seman la adancimea de 5-6 cm pentru ca semintele sa beneficieze de apa. De asemenea, am aplicat la floarea-soarelui produsul Tanos®”, a mentionat fermierul Cosmin Bacanu.

Loturile de porumb se prezinta in acest moment foarte bine, dovada ca toti cei 19 hibrizi au un start exceptional. Pana in acest moment a fost aplicat erbicidul, in doza de 330 g/ha, pentru a combate toate buruienile dicotiledonate si monocotiledonate anuale si perene.

Acelasi lucru se poate spune si despre loturile de floarea-soarelui de la Furculesti. Pana in prezent, plantele au beneficiat de o aplicare cu fungicidul Tanos® 50 WG.

Aplicarea fungicidelor la cultura de floarea-soarelui ar trebui sa fie pentru fiecare fermier o prioritate, nu o optiune. Spun acest lucru pentru ca aceasta cultura are predispozitie la foarte multe boli, cum ar fi mana sau sclerotinia. Din acest motiv, aplicarea a doua fungicide este mai mult decat necesara. Prima aplicare trebuie efectuata in faza de 4-6 frunze, iar al doilea tratament la aparitia butonului floral”, a precizat Liliana Ciulu – Director Vanzari.

Platforma de grau a fost impartita in doua loturi. Primul lot a fost erbicidat in toamna cu produsul Bizon, iar cel de al doilea a fost erbicidat in toamna cu pachetul Pixxaro™ Super. De asemenea, a fost aplicat fungicidul Evolus®, lider in combaterea fainarii.

Am incercat la Furculesti sa oferim doua alternative, erbicidarea in toamna cu Bizon™ si in primavara cu Pixxaro™ Super, iar rezultatele pe care le putem vedea acum sunt exceptionale”, a punctat Liliana Ciulu.

Despre erbicidele aplicate detalii a oferit Catgory Marketing Managerul Ion Mutafa: “Bizon™  este acel produs care asigura o cultura curata inca din toamna. Reprezinta cea mai buna varianta pentru combaterea tuturor buruienilor dicotiledonate si a buruienilor graminee. Produsul Bizon™ combate buruieni precum Veronica spp., macul, turita si multe altele care fac mari pagube in culturile de cereale. Cand se aplica? Toamna, in doza de 1 l/ha, incepand de la rasaritul graului, pana la infratit. In parcela de la Furculesti a fost o infestare cu ovascior (Avena Fatua), astfel ca a fost nevoie si de aplicarea produsului Floramix pentru a controla si aceasta buruiana. Un alt produs important din portofoliul companiei este Pixxaro™ Super si combate cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale si perene din culturile de cereale. Pachetul contine Pixxaro™ si Frontal® si este destinat utilizarii pe o suprafata de 4 hectare si se poate aplica pana la faza de burduf a cerealelor. Vorbim despre o noua molecula, Arylex™ active, care actioneaza si la temperaturi mai scazute, chiar si la 2-3°C. Combate turita, macul, palamida, ambrozia, loboda si multe altele. Acest produs nu afecteaza rotatia culturilor, pentru ca dupa ce a fost aplicat unei culturi, nu lasa remanente care pot afecta urmatoarea cultura. De asemenea, pentru combaterea afidelor in aceasta platforma a fost administrat produsul Transform, in doza de 48 g/ha”, a mentionat Ion Mutafa.

Chiar daca intalnirea cu agricultorii din zona nu a avut loc ca in alti ani, platforma de la Furculesti este infiintata chiar la drumul principal, iar fermierii se pot opri din drum si pot analiza culturile oricand doresc. Reprezentantii companiei ii asigura pe toti fermierii de intreg suportul de care au nevoie in aceasta perioada, motiv pentru care acest gen de evenimente vor continua si in alte zone din tara.

Materialul video il puteti urmari aici:

 

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!