Recomandari iscusite pentru culturile de toamna!

Publicat de

Nu mai este niciun secret ca, pentru protectia culturilor agricole si horticole impotriva agentilor de daunare (boli, daunatori, buruieni), avem nevoie de produse de protectia plantelor, fie ca sunt produse de sinteza sau sunt produse biologice. Fara aceste produse de protectia plantelor, piederile de productie ar fi substantiale si nu stiu cati fermieri ar risca sa nu isi ingrijeasca culturile. Produsele de protectia plantelor ne salveaza culturile din goana “musafirilor nepoftiti” care au conditii prielnice pentru a produce daune.

In acesta toamna, acolo unde s-a semanat si a inceput sa rasara rapita, tinerele plante au si fost atacate de puricii de pamant, viespea rapitei (larva) sau fluturele alb al verzei (larva). De aceea trebuie intervenit rapid cu unul din insecticidele Karis 10 CS, Faster Gold 50 EC, Faster Delta, Mospilan 20 SP, etc. Vor urma tratametele cu erbicide, plus fungicide, asa cum este Salvator 25 EW.

La fel se va intampla si cu cerealele paioase imediat dupa rasarire: daca toamna va fi calda, sunt sanse destul de mari pentru aparitia afidelor, dar si a altor daunatori pentru care insecticidele enumerate mai sus sunt o solutie de combatere.

Tot la cereale paioase, de ceva vreme vorbim despre cat de importanta este erbicidarea in toamna. Recomandarea noastra este aplicarea unuia din erbicidele Bizon, Joystick, Rival Top 20 SG, Rival Star 50 SX sau Pelican 606 WG.

Dar cum putem potenta eficacitatea acestor produse de protectia plantelor, mai ales acum, cand conditiile de mediu nu sunt dintre cele mai bune?

Solutia este adjuvantul Vital 90, un adjuvant cu multiple efecte in potentarea actiunii biologice a produselor de protectia plantelor, respectiv, adaugat in solutia pentru tratament confera acestora:

  • o mai mare putere de acoperire si penetrare a solutiei de stropit prin reducerea tensiunii superficiale a picaturilor, asigurandu-le o dispersie mai fina;
  • o mai buna aderenta a solutiei de stropit pe foliajul plantelor si o reducere a scurgerilor;
  • o capacitate mai mare de retinere a umiditatii necesare pe foliajul stropit;
  • o crestere a suprafetei de contact si de absorbtie a solutiei stropite.

Toate acestea au ca rezultat final o crestere a eficacitatii tratamentelor aplicate, mai ales in conditii de seceta si, in special, fata de buruienile sau plantele de cultura cu foliaj mai greu umectabil, etc..

 Iata ca numai cu 80-100 ml/100 l apa (0,08-0,1%) se pot obtine toate aceste beneficii!

Deci, nu uitati, un adjuvant in doza mica si la costuri infime, ne poate asigura eficacitate maxima, chiar si in conditii mai dificile.

Dr. Ing. Sorin Stefan

Director Tehnic ALCEDO

S-ar putea să te intereseze

Hot News