Va mai fi posibila utilizarea glifosatului dupa 2022?

Publicat de

Un grup de firme din domeniul chimic a facut publice o serie de studii stiintifice pentru a sustine cererea pentru reaprobarea glifosatului in UE, omologarea acestuia expirand in decembrie 2022.

Intr-un articol publicat de Farmers Weekly, Philip Case relateaza ca Bayer CropScience, gigantul agrochimic german care fabrica erbicidul Round-up pe baza de glifosat, a spus ca transparenta este prioritatea principala in publicarea studiilor.

Au fost publicate aproximativ 1.500 de studii stiintifice, dintre care peste 100 au fost realizate in 2018. Impreuna cu aceste studii au fost publicate date si informatii suplimentare legate de biodiversitate, expunerea la reziduuri si beneficiile societatii si agronomice ale glifosatului.

In calitate de membru al Grupului european de reinnoire a glifosatului (GRG), Bayer a depus dosarul „glifosat” catre Grupul de evaluare a glifosatului (AGG) pe 8 iunie 2020, iar procesul de reinnoire a aprobarii actuale a inceput deja.

Utilizatorii Round-up au dat vina pe erbicid pentru cauzarea limfomului non-Hodgkin, dar si a altor tipuri de cancer, insa Bayer a negat cu tarie afirmatiile acestora si a aparat in mod repetat recordul de siguranta de 40 de ani al produsului.

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!