Rezumatul saptamanii 24-28.02.2020

Publicat de

Sanatatea Plantelor iti aduce rezumatul saptamanii…

1. Primavara, dupa trecerea pericolului ingheturilor de iarna (martie), se executa taierea de formare, diferentiat, in functie de tipul de taiere proiectat, urmata de copcitul vitelor (lucrarea se repeta in luna august) precum si revizuirea sistemului de sustinere. Cititi aici cum se realizeaza o taiere corespunzatoare la vita de vie.

2. In aceasta perioada, in sere si solarii se pregatesc rasadurile, un fel de „maternitate pentru plante”. La plantare, rasadurile trebuie sa fie viguroase si sanatoase, asta pentru a garanta reusita unor productii ridicate si de calitate, dar si pentru a acoperi cheltuielile de intretinere care nu sunt deloc mici. Pentru obtinerea unor rasaduri viguroase, prima lucrare este dezinfectia solului. Cu ce o putem face? Cu un fumigant de sol, RAISAN 51. Detalii, aici.

3. Vrei sa infiintezi o cultura ecologica, ai probleme cu lepidopterele si nu stii cum le poti combate? Va propunem un insecticid biologic, ce are ca substanta activa Bacillus thuringiensisssp. Kurstaki (Bt), tulpina (abts-351): DIPEL DF. Detalii, aici.

Nimic nu este mai important decat sa fii informat la timp. Ramai conectat la noutatile din agricultura pe www.sanatateaplantelor.ro!

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News