Rezumatul saptamanii 27.09 – 01.10.2021

Publicat de

Sanatatea Plantelor iti aduce rezumatul saptamanii…

1. Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) si Agentia Europeana pentru Produse Chimice (ECHA) lanseaza consultari privitoare la glifosat. Toate partile interesate sunt incurajate sa contribuie la consultari prin transmiterea de comentarii relevante sau informatii si date stiintifice. Consultarile vor ramane deschise pana la 22.11.2021 si toate comentariile vor fi publicate pe site-urile web ale celor doua agentii. Vrei sa participi la consultari? Click aici.

2. Pe data de 29 septembrie am sarbatorit pentru a doua oara Ziua internationala a constientizarii asupra risipei si a deseurilor alimentare. Conform FAO, la nivel global, circa 14% din alimentele produse se pierd intre recoltare si vanzare, iar 17% din productia globala totala de alimente este irosita. Mai multe detalii aici.

3. Comisia Europeana consulta partile interesate cu privire la viitoarea legislatie pentru plantele produse prin noi tehnici genomice. Scopul este de a mentine un nivel ridicat de protectie pentru sanatatea oamenilor, a animalelor si a mediului, de a permite inovarea in sistemul agroalimentar si de a contribui la obiectivele acordului Green Deal si al strategiei Farm to Fork. Cum poti participa? Vezi aici.

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!