Stii de la Alcedo!

Publicat de
  1. Folosirea fertilizantilor foliari poate asigura toate elementele si microelementele nutritive necesare plantelor de cultura, la momentul potrivit. MICROFERT-U este un fertilizant foliar lichid, produs in Romania la Alchimex. Are un indice de salinitate redus, favorabil culturilor in conditii de seceta si poate fi utilizat cu succes atat la culturile de camp, cat si in vii, livezi sau in culturile legumicole. Se poate utiliza si ca fertilizant starter la culturile de floarea soarelui si porumb, aplicat concomitent cu tratamentele la samanta, asigurandu-se o mai viguroasa inradacinare si crestere a plantelor. Detalii, aici.
  2. Buruienile care domina de regula culturile de cereale paioase apartin grupei dicotiledonate (buruieni cu frunza lata), cele mai multe dintre acestea germinand toamna. In functie de spectrul de imburuienare, densitatea acestora si stadiul de dezvoltare exista mai multe strategii de combatere in primavara. Pentru combaterea buruienilor dificile precum lungurica (Galeopsis tetrahit), rocoina (Stellaria media), palamida (Cirsium arvense), hrisca urcatoare (Polygonum convolvulus), va recomandam aplicarea erbicidului DICOPUR M, de la stadiul de 3 frunze pana la aparitia ligulei (BBCH 13-39). Detalii, aici.
  3. Rapita de toamna este una dintre culturile cu consumuri mari de substante nutritive, fiind foarte sensibila la carenta de bor (B). Simptomele carentei de bor survin mai intai la frunzele tinere, acestea capatand o culoare verzuie, rosiatica pe limb, iar intre nervuri apar pete pestrite, galbene. Plantele au aspect de tufa, cu tulpini subtiri si internodii scurte, deseori goale, ce prezinta leziuni ondulate, necrotice, cauzate de dereglarile de crestere. La nivelul inflorescentelor, gradul de fertilitate este evident scazut, din cauza caderii florilor si a bobocilor florali, astfel ca silicvele vor fi in numar redus si vor avea un numar mic de seminte. Cum poate fi contracarata rapid si cu succes deficienta de bor? Vezi aici.

S-ar putea să te intereseze

Hot News