Temperaturile inca permit aplicarea erbicidelor la cereale paioase!

Publicat de

Dupa putinele ploi din ultima perioada, buruienile si-au facut si ele aparitia, odata cu rasarirea culturilor de cereale paioase.

In aceste conditii se impune aplicarea unui erbicid, asa cum este RIVAL TOP 20 SG, o solutie eficienta, ce ofera protectie de lunga durata. Aplicat in doza de 30 g/ha, la culturile de grau, orz, triticale si ovaz, combate buruienile cu frunza lata, anuale si perene.

Este un erbicid care se aplica atat in toamna, cat si in primavara, cand buruienile sunt rasarite in masa, peste 70% si sunt in faza optima (2-4 frunze), iar plantele de cereale sunt in faza de vegetatie, din stadiul de 3 frunze pana la faza de aparitie a frunzei stindard (BBCH 12-39).

Eficacitatea este maxima cand este aplicat pe buruieni tinere, aflate in stadiul de crestere activa, respectiv in faza de 2-4 frunze (pentru buruienile anuale) sau rozeta (pentru cele perene). Buruienile mai putin sensibile si cele aflate intr-un stadiu avansat de crestere raman pitice si nu concureaza plantele de cultura in absorbtia apei si substantelor nutritive.

Tratamentele nu se aplica cand temperaturile sunt in scadere (sub 5°C) si la culturi stresate din cauza secetei, baltirii apei, atacului bolilor si daunatorilor.

Pentru a beneficia de un spectru mai mare de combatere a buruienilor dicotiledonate anuale si a unora perene, o alta optiune pentru erbicidarea in toamna este aplicarea, pe langa erbicidul RIVAL TOP 20 SG, a unuia dintre erbicidele KINARA de la UPL sau ADIUNKT 500 SC de la INNVIGO, cu aplicare de la faza de infratire si pana la aparitia frunzei stindard a cerealelor.

S-ar putea să te intereseze

Hot News